I Gun spiller du Colton White, en kar som har levd et rolig liv som jeger sammen med faren sin, men som blir kastet ut i vold og grusomheter etter at faren blir drept av en mystisk prest som går gammeltestamentlig til verks for å ta seg av det han måtte støte på av problemer.

Spillet er et slags Grand Theft Auto i westernsetting. Du raser rundt og utfører oppdrag som driver historien videre. De fleste oppdragene er ganske enkle, men av og til treffer du noen skurker som til å begynne med kan virke helt umulige å få i bakken. Løsningen er å utføre et par sideoppdrag, som å fange banditter, redde horer eller grave etter gull for å øke ferdighetene dine og være bedre rustet til å møte overmakten.

Som i brorparten av actionspill som har kommet etter Max Payne, har du også her muligheten til å få tiden til å gå saktere. Når du gjør dette, kan du på enkelt vis plukke ned illsinte indianere og rabiate banditter, takket være en hendig automatisk siktefunksjon. Men selv uten å bruke denne funksjonen er det ganske enkelt å plante en kule midt i pappen på skurkene, spillet krever ikke at du er Ole Einar Bjørndalen for å treffe det du sikter på. Dette har kanskje noe med helsesystemet å gjøre. Hva tror du Colton gjør når han får seg en trøkk? I motsetning til den tidligere nevnte skiskytteren drikker han hjemmebrent whisky, selvfølgelig. Faktisk drikker han så mye og så ofte, at det er tvilsomt om han hadde klart å treffe noe som helst, eller for den saks skyld husket navnet sitt, hadde ikke spillet vært litt ettergivende.

Når alt kommer til alt dreier Gun seg om å skape følelsen av å være med i en westernfilm. Kunstnerisk sett har Neversoft lykkes langt på vei. Musikk, dialog og historie sitter som det skal, men i forhold til den genuine følelsen i GTA San Andreas, er det liksom et eller annet som mangler. Dette har sikkert noe med smak og behag å gjøre, og hvis du er en av dem som får frysninger når du hører navnene Leone, Morricone, Bronson og Eastwood, er dette midt i blinken for deg.

TORE SAND

Nådeløse menn

Gun

Activision/Neversoft

Sjanger: Action

Alder: 18+

Plattformer: PlayStation 2, Gamecube, Xbox, Xbox 360, PC