Hvis ikke du husker Pac-Man, er han en liten ost (han ser i hvert fall slik ut) som var fanget i en labyrint sammen med noen slemme spøkelser. Du måtte styre ham rundt og spise opp prikkene som befant seg i labyrinten, samtidig som du unngikk å treffe spøkelsene. Hvis du klarte å spise en av de fire store prikkene i labyrinten, måtte spøkelsene passe seg for deg. Når alle prikkene var borte, kom det et nytt nivå. Og det var det.

Pac-Man har gjort flere comebacks tidligere, men nå kommer han for første gang til Nintendo DS. En ond trollmann har funnet opp spøkelsesblekk, som gjør at alt han tegner på blir til spøkelser. Pac-Man forsøker å fange spøkelsene i en bok, men blir selv fanget, og det er her du tar over. Du tegner Pac-Man med stylusen, og styrer ham rundt med å tegne streker. Du kan bare tegne ham et bestemt antall ganger, så det gjelder å hindre at han går utenfor skjermen. Tegner du ham stor, går han sakte, tegner du ham liten, går han fort. Poenget er å spise opp spøkelsene som farer rundt på skjermen.

Og det er stort sett det. Etter hvert får du muligheten til å tegne piler som du bruker til å treffe spøkelser som er utenfor rekkevidde, og bomber som du kan bruke til å sprenge vekk ting.

Pac-Pix utnytter trykkskjermen på DS-en på en original måte. Selv om spillet er enkelt, er det ganske moro også. Men jeg er ikke sikker på om du kommer til å synes det er gøy så lenge, så det kan være en idé å prøve det før du kjøper.

TORE SAND

Pac-Pix

Namco

Sjanger: Pac-Man-tegning

Alder: 3+

Plattformer: Kun Nintendo DS