FLEKKEFJORD: — Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen ville gjerne til himmelen, men hadde god tid. Det var så mye mer han først ville ha utrettet. Han var ikke redd for å dø.

Else Margrethe Sand holdt under begravelsen er gripende minnetale om vennen og kunstneren. Hun fortalte om en sterk personlighet som var glad i livet, men også om en person som var fortvilet over at han ikke ble forstått. For kunstneren som går i dameklær var det uforståelig at fastboende på Hidra mislikte at han kom på bussen i små bikinier.

— Han hadde en sterk Gudstro, og på sitt vis viste han dette ved å male «Jesus er livet» i ansiktet, sa hun.

Ekteparet Else Margrethe og Svein Helge Sand stod kunstneren nær.

Det var prost Svein Arild Fink som forrettet. I sin tale fortalte han om Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen som nesten hver søndag var å finne på sin faste plass på en av de fremste kirkebenkene. Han var også aktiv i menighetens ungdomsarbeid.

Mangeårig venn og slektning av kunstneren, Sverre Larsen fra Hidra, sa at få eller ingen har satt Hidra på kartet som avdøde. Han kunne ellers fortelle at det var Tatjana Lars Kristian Gulbrandsens eget ønske å bli begravet i Flekkefjord, og ikke på Hidra der han har bodd nesten hele sitt voksne liv.

Omslaget til sangene til begravelsen var prydet med et av kunstnerens egne malerier og et fargebilde av ham selv med sminke og farget hår. Foran alteret stod to av hans mest fargerike bilder, og selv kisten var dekorert etter modell av et av hans kunstverk.

Leder av Flekkefjord kunstforening, Ivar Ole Iversen, sa at en stor kunstner har gått bort. Han fortalte at Tatjana Lars Kristian Guldbrandsen ble svært knyttet til maleriene sine. Han var ikke opptatt av fortjeneste, og ville helst beholde bildene selv og ikke selge dem.

Ordfører Sigmund Kroslid i Flekkefjord beskrev Tatjana Lars Kristian Guldbrandsen som hele Hidra og Flekkefjords levende kunstverk som nå var hentet hjem til det evige galleri.

— Vi deler sorgen og takknemligheten over den fargerike personligheten, sa ordføreren, som selv har overrekt et av kunstnerens bilder til Dronning Sonja.

Les mer i vår papirutgave lørdag!