KRISTIANSAND: Olaf Storø, billedkunstner med base i Randesund, er invitert til å delta i et stort fransk/norsk kunstprosjekt. Prosjektet har fått navnet «Intet annet enn Arktis», og er en gave fra den franske ambassaden til Norge i forbindelse med 100-årsjubileet for unionsoppløsningen i 1905. — Vi er 15 kunstnere franske og norske kunstnere som er invitert til å levere bidrag til en vandreutstilling og kunstbok. Utstillingen skal vises suksessivt i Norge og Frankrike, forteller Olaf Storø.

Han har allerede laget ferdig sin del av gaven; fire litografiene med motiver fra landskapet rundt Isfjord radio- og værstasjon på Svalbard.

Vakkert og gjørmete

— Hele gruppen av kunstnere var på Svalbard i juni for å lage skisser og gjøre annet nødvendig forarbeid. På denne tiden av året er det både vakkert og gjørmete på der oppe, sier Storø som gjerne ser at den automatiserte kommunikasjons-stasjonen i fremtiden tas i bruk til kulturformål.

Formelt flyttet Storø til Svalbard i januar i år. Han har etablert seg med bolig og verksted i Longyearbyen, men har beholdt både verkstedet og boligen på Sukkestøl i Randesund. I fremtiden vil han pendle mellom Svalbard, Sveio og Randesund.

— Jeg trenger tre bein for å stå støtt, kommenterer han.

Det er Olaf Storøs store interesse for Svalbard som førte til at han fikk forespørsel fra den franske kulturattacheen om å delta i det fransk/norske prosjektet. Storø regner seg som den mest aktive kunstneren på Svalbard for tiden.

Stolt og glad

— Jeg er både stolt og glad fordi jeg ble invitert, og håper at bildene mine blir godt mottatt, sier han.

De åtte norske kunstnerne som deltar i prosjektet er foruten Olaf Storø: Tom Martinsen, fotograf, Jon Michelet, forfatter, Lars Svendsen, filosof, Dag Thoresen, maler, Hanne Ørstadvik, forfatter, Kjell Pahr Iversen, maler og Erik Bjørnskau, forfatter/journalist.