SANDNES: Det var styret i Balsah Entertainment LTD, juridisk eier av Classic Rock Festival Sandnes, som nylig besluttet å begjære oppbud av selskapet, melder Aftenbladet.no.

Classic Rock kunngjorde for snaue to uker siden at Turboneger skulle åpne årets festival 20. mai. Like før dette ble det klart at også Meat Loaf skulle spille på rockefestivalen.

Stornavn skar seg

Samtidig jobbet Classic Rock med et større navn. Aftenbladet kjenner til at det var i forbindelse med denne bookingen at alt skar seg. Garantier som skulle ligge i bunn for å hente inn denne ukjente storartisten/gruppen, viste seg å ikke være på plass. Samarbeidspartnere som styret fikk opplyst skulle være økonomiske garantister for denne artisten, eksisterte ikke i virkeligheten. Dermed forsvant all tiltro i markedet.

Styreleder Rune Gjøse i Balsah Entertainment kom inn for å rydde opp i Classic Rock i fjor høst. Han er veldig lei for det som nå har skjedd.

– Graverende forhold

– Jeg har de siste dagene avdekket forhold som styret ikke kjente til, og som var av en så graverende karakter at vi ikke fant det forsvarlig å fortsette.

Han ønsker ikke å utdype dette nærmere i Aftenbladet.

– Vi så ingen annen mulighet enn å avlyse årets festival. Og siden Classic Rock har dratt med seg en stor gjeld fra tidligere festivaler, var eneste løsning å begjære oppbud, sier Gjøse.

– Trist

Han synes det som skjer nå er veldig trist, ikke minst fordi en rekke mennesker den siste tiden har jobbet på dugnad for å få Classic Rock 2009 i gang.

– Publikum hadde fortjent festivalen, men vi kan ikke utsette våre kreditorer for mer risiko.

Fortsatte på kreditorers nåde

– Classic Rock vokste fort og mye. Det har blitt tatt kvantesprang de siste årene, sammenlignet med den gamle Sandnesfestivalen. Nå i ettertid er det lett å se at organisasjonen, som besto av en håndfull ildsjeler, var for liten til å takle alle utfordringene. Nå bygger vi opp en større organisasjon på 10–12 mennesker som skal styrke arbeidet med markedsføring, økonomi og strategi. Vi håper å hente ut mer av det store økonomiske potensialet som vi mener ligger i festivalen, sa Gjøse til Aftenbladet i januar.

Festivalen gikk med 7,3 millioner i underskudd i 2008, men ble reddet fra konkurs av sine egne kreditorer som ville la festivalen få prøve ett år til. Det ble det aldri noe av.

Stavanger Aftenblad / Fædrelandsvennen