KRISTIANSAND:Premien må være tilstrekkelig høy til at folk gidder å delta. 50.000 er virkelig noe å gå etter , sier Kirsten Bonnén Rask.

Den daglige lederen ved Sørnorsk filmsenter ønsker aktivitet blant filmmiljøet i regionen. Derfor setter hun nå i gang en kort og effektiv filmkonkurranse. Temaet er "Det er bare så typisk for oss på Sørlandet/i Telemark", filmene må ikke være lenger enn ett minutt og de må leveres allerede innen 18. mai.

Det er viktig at folk produserer, og det trenger ikke alltid være så pretensiøst. Denne filmen kan like godt være filmet med mobiltelefonen. Nå har ikke deltakerne mange dager å gjøre dette på, så de må bestemme seg raskt for hva de må gjøre. Men de må ha en god ide , sier den danske filmsenterlederen, som har stjålet ideen fra Vestnorsk filmsenter.

— De har brukt dette opplegget med suksess noen år, sier hun.

Bonnén Rask understreker at dette ikke er en konkurranse kun for de profesjonelle. Her er det fritt frem for ungdommer på Samsen eller studenter ved UiA.

Det vil uten tvil være svingende kvalitet på disse filmene, men det blir mange gode filmer. Jeg tipper det blir flere som deltar enn det jeg tror vil delta. Det har vært mange som har spurt meg om konkurransen, og jeg tipper det blir en 20-30 filmer, kanskje flere , sier hun.

Alle filmene vil bli vist under Sørnorsk filmsenters sommerfest 8. juni, der vinneren vil bli kåret en en jury.

Jeg har ikke helt bestemt meg for hvem som skal være med i juryen, men jeg satser på noen politikere eller folk fra kulturlivet. Men jeg ønsker ikke at de skal ha for god kjennskap til filmmiljøet. Og jeg skal heller ikke være med i juryen , sier Bonnén Rask.

Noen av filmene vil også bli plukket ut og vist under Kortfilmfestivalen i Grimstad senere i juni.