KRISTIANSAND: Både Alejandro Fuentes, Marion Ravn og Kurt Nilsen serverte flere nye låter for publikum på Torvet lørdag ettermiddag. Førstnevnte var eneste lokale artist på scenen, og han startet showet med å spille sin velkjente singel "Hell if I" fra 2007. Deretter serverte Fuentes to helt nye låter for publikum.

— Så flott det er å se at så mange kommer og støtter opp om Kreftforeningen! Hver krone teller, så gi hvis dere har noe til overs, sa Fuentes fra scenen.

"Tigergutt" fra Ravn

Andre artist ut var Marion Ravn, som i regi Vinterlyd er på sin første Norgesturné som soloartist noensinne. Også hun hadde nytt materiale å by på i form av låta "Colors turn to grey", som hun fremførte for aller første gang under Vinterlyd i Vikersund forrige uke. Ravn har en helt spesiell og personlig grunn til å være med på Vinterlyd-turneen, da hun mistet sin tante i kreft i 2009. — Jeg drar på turneen både for å hedre henne og for å bruke min posisjon som artist til å skape oppmerksomhet rundt og støtte en så god og viktig sak som dette, sa Ravn til Fædrelandsvennen i forkant av lørdagens konsert.

Hun avsluttet sin opptreden med å overraske publikum med sin egen versjon av CC Cowboy's "Tigergutt". På denne låta fikk også gitarist Tommy Kristiansen vist frem sine kunnskaper på strengene. Det er første gang på ni år at Marion Ravn gir ut nytt solomateriale og den nye singelen kommer for salg 9. mars.

— Det er både nytt og spennende for meg. Så langt har reaksjonene på den nye låta vært gode, og den viser en litt annerledes og ny side av meg, forteller Ravn.

Nilsen på norsk

Kurt Nilsen ble introdusert som "verdens mest berømte rørlegger utenom Supermario", og var tredje artist ut på scenen. Han spilte både nytt og eldre materiale. Bergenseren lagde god stemning på Torvet og fikk store deler av publikum til å synge med. Som sin andre låt viste også Nilsen en ny side av seg selv med den norske sangen "Tro".

Konferansierer på Vinterlyd-turneen er P4-programlederne Kårstein Eidem Løvaas og Marte Kaasa Arntsen.

Turné med viktig budskap

I likhet med Krafttak mot kreft-aksjonen i fjor, retter også årets aksjon oppmerksomeheten mot kreftformer som få overlever. Kreftformer som lunge-, bukspyttkjertel- og spiserørkreft som til sammen tar nesten 3000 liv i Norge hvert år og som det er nødvendig å forske mer på. De store sykdomsgruppene som bryst-, prostata og tarmkreft har høy overlevelse, og mange har hatt en jevn stigende overlevelsesgrad de siste 50 årene. I fjor ble det samlet inn et rekordhøyt beløp på 16 millioner kroner.