— Dette er definitivt årets mest prestisjetunge kulturquiz, lover daglig leder Randi Thommessen på Agder Kunstsenter. Lørdag er det igjen tid for Kulturnatta i Kristiansand, etter at den har vært arrangert årlig siden 1998. Årets arrangement foregår på nitten ulike steder, og byr på 75 innslag med dans, musikk, film og performance med mer.

Nytt i år er blant annet Agder Kunstsenters kulturquiz, og her kan du vise hvor kultursmart du er.

— Det er selvsagt en meget prestisjetung quiz når den arrangeres av kunstsenteret, lover quizmaster Kristin Øygarden. Lørdag skal hun spørre og grave til det står igjen et vinnerlag.

— Jeg prøver å gjøre det såpass vanskelig at vi ikke må til med "stein, saks, papir" til slutt, sier Øygarden. Hun er kjent som quizmaster også fra andre sammenhenger, men en ren kulturquiz har hun likevel ikke satt sammen før.

Bredt og smalt

— Hva kan folk regne med å bli spurt om?

— Her kan du få alt fra Muppet Show til Edvard Munch via tegneserier. Du risikerer alt fra barnslige ting til smale kultgreier. Det skal bli så smalt og samtidig så bredt som mulig, slik at alle skal klare å få noen riktige svar, sier quizmasteren.

— Du kjører vel ikke et utvidet kulturbegrep slik at vi får spørsmål om sport også, spør Randi Thommessen lettere bekymret.

— Nei! er det kontante svaret fra quizmaster. Hun anslår at halvparten av spørsmålene har et lokalt tilsnitt.

Gode hjelpere

Det er Kristiansand kommunes av året nyansatte arrangementskoordinator Tore Løvland som står bak Kulturnatta. Det er første gang han gjør dette:

— Men jeg har hatt veldig god hjelp, for dette er langt fra hjemmebane for meg, sier Løvland. Hjelperne han trekker fram er i første rekke Studentsamskipnadens Jon Gotteberg, AKKS' Anette Bylund og Kildens Sheila Simmenes.

— Av spesielle ting i år kan jeg trekke fram at vi har en stor felleskonsert med musikkorpsene i byen på Torvet. Ellers er det veldig stort spenn i de musikalske innslagene, med alt fra heavy metal til visepop og salsa, sier Løvland. Hele programmet med klokkeslett kan lesesher.

Han forteller at budsjettet er på 200.000 kroner, hvorav halvparten er kommunalt bevilgede kroner. Resten ventes inn som billettinntekter.

— Det koster en nærmest symbolsk sum på 100 kroner for å få tilgang til 75 arrangementer, og budsjettet er satt opp som et nullbudsjett, sier Tore Løvland.