KRISTIANSAND: — Vi har solgt omtrent 8.000 billetter, og vi har en forventning om 20.000 solgte. Vi spiller helt fram til 15. juni, og det er et stort trykk i salget. Jeg regner med salget kommer til å eksplodere etter premieren, så bra er det, skryter teatersjef Ingrid Forthun.

I går kunne hun stolt presentere smakebiter fra musikalen for pressen. Fredag i neste uke er det premiere. "Evita" skal spilles 37 ganger fram til siste forestilling 15. juni, og er sammen med "Den stundesløse" og "Carmen" årets storsatsinger for Kilden. "Den stundesløse" solgte bra, men Kilden er likevel avhengige av at "Evita" også går bra.— Dette er de tyngste produksjonene, og det er slik at det er de med størst risiko. Vi trenger å lykkes med "Evita", både kunstnerisk og økonomisk, og det tror jeg vi kommer til å gjøre, sier Forthun.

Sterk kvinneskikkelse

Musikalen om den argentinske presidentfruen er heller ikke valgt uten grunn.

— Siden 2013 er året for det nasjonale stemmerettsjubileet for kvinner, har det preget hele repertoarleggingen for både orkesteret, teateret og operaen. Vi lette blant verdenslitteraturens musikalklassikere etter en substansiell historie med kvinnelig hovedrolle. Vi ønsket en sterk kvinneskikkelse som kunne tematisere vår samtid. Vi landet på "Evita", som er en av vår tids største musikkteater med fengslende historier og uforglemmelige melodier, sier teatersjefen.

EVITA: Ann Christin Elverum spiller hovedrollen som Eva Perón i "Evita". Her fremfører hun den velkjente "Don't Cry For Me, Argentina". Scenen er fra da Eva Perón taler til folkemengden fra balkongen på presidentpalasset Casa Rosada. Foto: Torstein Øen

Forthun har hentet inn store navn til hovedrollene i "Evita". Som Eva og Juan Perón finner vi Ann Christin Elverum og Lasse Lindtner.— Skal du finne en Evita, må du ha en artist med det stjerneformatet Evita hadde. Ann Christin er i europeisk toppklasse, og hun er en Evita. Lasse er en av Norges beste skuespillere, og synger i tillegg bra. Han fyller tyngden av en president. Og det er gledelig å oppleve samspillet mellom dem, sier Forthun.

Lindtner som president

— Det er mye arbeid, og det er vanskeligere enn det høres ut. Det er en del musikalske finurligheter som man ikke hører med en gang, sier Lindtner, som ikke kjente noe særlig til musikalen fra tidligere.

— Jeg hadde hørt om Perón, peronismen og Evita. Jeg ble spurt om å gjøre denne rollen for ti år siden på Chateau Neuf, men måtte si nei da, sier Lindtner, som er mektig imponert over Kilden, som han debuterer i med denne forestillingen.

— Det er fantastisk, og et kjempeløft for Kristiansand som by. Det er nesten så en ikke tror det er sant. Man hører om kulturkutt nedover i Europa, men her er det motsatt. I Stavanger har de også fått et flott bygg, sier skuespilleren.

Gravid kone

Marius Hoff Mittet spiller rollen som den kommenterende Che Guevara. I virkeligheten var Guevara en ung student da Eva Perón døde, men i musikalen er han skrevet inn som en betrakter og kritisk kommentator til Peróns liv og virke.

— Jeg kjenner at det er en uke før premieren nå. Vi har ikke mer enn tiden og veien, sier Hoff Mittet, som i tillegg har en gravid kone hjemme. Maria Haukaas Mittet var egentlig tiltenkt hovedrollen i "Evita", men måtte melde pass da hun ble gravid.

— Hun har fått produksjonsplanen vår, så hun vet når jeg har fri, spøker han.

— Hun kommer på premieren, og har vært her og sett noen av prøvene underveis. Hun synes det ser kjempefint ut, sier Hoff Mittet.