AliceTheMountain.jpg

Alice er Silje Kåfjord. Hun har med seg musikere fra Kristiansand med et fjell av kompetanse.Det viktigste av alt er likevel låtene. Melodiene. De holder som bare det enten det handler om nakne ballader som ”Fireflies” eller ”Little Things”. Strykere møter elektroniske grep. På ”Devil’s Favourite” høres Alice & The Mountain ut som en poputgave av Kaizers Orchestra.

Men lenge før det får vi den mesterlige ”Red” med sitt høstlige vemod og sin gripende melankoli. ”Ocean” er fengende så det holder med sitt sterke refreng, mens ”Hunt You” kunne ha vært noe av det beste Bertine Zetlitz hadde skrevet i sin karriere. Men det er altså Silje Kåfjord som gjør det. Spennvidden uttrykksmessig er med andre ord stor og god, og det er bare å nyte den flytende og vakre ”Like In A Dream” like mye som det fengende og opptempo tittelkuttet.

Musikere og lydmestere som Christer André Cederberg, Marius Christiansen, Bernt André Moen, Kristian Tybakken, Trygve Tambs-Lyche er med på å kle dette opp til det høye nivået som vokalist Silje Kåfjord fortjener. Kristiansand strykekvartett fyller opp lydbildet på mange av låtene med smektende toner. De fleste tekstene og de fleste melodiene er fulle av sårhet og tristesse, eller en lengselsfull søken etter noe bedre.

Lykke og glede er stort sett fraværende. Likevel er dette en ren nytelse å lytte til. Med den dramatiske og bombastiske lydveggen som avslutter albumet med låten ”Big Cities”, er det bare å slå fast at Alice & The Mountain fortjener å nå både langt og høyt med dette debutalbumet.