16. mars gjester den celebre gjengen Tim "Ripper" Owens (tidl. Judas Priest), James Lomenzo (Ozzy Osbourne, tidl. Megadeth), Paul Bostoph (Testament, tidl. Slayer) og Dave Linsk (Overkill) Bluebox i Grimstad.

Stor etterspørsel

Grimstad Rock Fest arrangeres av et femspann med rockefrelste Aust-Egder som ønsker å fyre opp vinterkvelden med et fyrverkeri av gamle slagere. For to og et halvt år siden opplevde Rockefest-arrangørene stor tilstrømning da de inviterte tributebandet Hail til Sørlandet, og nå gjentas suksessen.

— Vi har hatt stor etterspørsel etter å få dem tilbake. Vinteren er som regel en veldig stille konsertsesong i Grimstad, og det ønsket vi å endre på. Hail spiller gamle og kjente hardrockklassikere fra blant andre Judas Priest, Black Sabbath, Sepultura, Motörhead, Pantera, Accept og Megadeth, Metallica og Iron Maiden, forteller arrangør Jon Atle Thygesen.

Gamle rocketravere

Hail er et hyllesband til hardrocken som jevnlig reiser rundt på turneer. Bandet har ingen faste medlemmer, men har som inngangskriterium at man må ha lang fartstid og tung erfaring fra heavy metal og hardrock på cv'en.

— De som blir med i Hail er gamle travere innen rocken, noe man også kan si om publikum som gjester konsertene, sier Thygesen.

Et behov

Sist opplevde han at de gamle rockefrelste tilhengerne for slo seg løst og kom frem fra dvalen.

— Det arrangeres lite konserter av denne typen i Aust-Agder, så jeg tror det er noe folk har veldig behov for, sier arrangøren.

Tidligere har gjengen i Grimstad Rock Fest arrangert konserter med blant andre Backstreet Girls og Åge Sten Nilsen.