Simmyman Foto: AGF Music
Pål Rake Foto: Stian Herdal
Geirmund Hansen Foto: Lasse Gøthe
Captain Radio Foto: Elisabeth K. Nilsson

KRISTIANSAND: Arrangementet "Hoveslaget i Kristiansand 2012" finner sted på Haandverkeren. Fem artister står klare til å gjøre sitt beste for å sikre seg en attraktiv spillejobb på Hovefestivalen i sommer.

Første mann ut er Simmyman fra Kristiansand, som tilhører hip hop-sjangeren. Han begynte å skrive tekster allerede i tolvårsalderen, har vært del av gruppen Hope Crew, og har nylig signert kontrakt som soloartist i AGF Music. Han har gitt ut to singler ("Major League" og "No Sympathy") og serverer hardtslående tekster med en vokal som skiller seg ut.

Simmyman Foto: AGF Music

Hør mer av Simmyman her. Geirmund Hansen er opprinnelig fra Stavanger, men er bosatt og studerer i Kristiansand. Han spiller gitarbasert, raffinert rock akkompagnert av en sterk og særpreget vokal. Under åpningen av Kilden tidligere i år, spilte han sammen med Kristiansand symfoniorkester.

Her kan du besøke Geirmund Hagen på Facebook.

Tredje utfordrer på Haandverkeren 8. mars er den kritikerroste singer/songwriteren, Pål Rake . EP'n hans "For seint å snu" ble belønnet med en femmer på terningen av Fædrelandsvennens anmelder sommeren 2011. Rake spiller mørk, innovativ popmusikk krydret med tekster fremført på Egersundsdialekt.

Hør mer Pål Rake her.

Captain Radio er et band bestående av Bjørn Martin Kristiansen, Nils Martin Haugfos, Anders Nilsen og Kjetil Grundetjern. De spiller gammelinspirert rock som ifølge dem selv kan likes av absolutt alle. I september i fjor gav de ut plata "On your left, earth", spilt inn på Odderøya.

Hør låta "Stormloved" av Captein Radio her.

Siste konkurrent i Hoveslaget er vokalduoen Astrid og Ingunn . De to entrer scenen med mikrofoner, piano og klokkespill og skriver låter som treffer publikum et sted mellom hjernen og magen. Låtene til Astrid og Ingunn har blitt godt mottatt av blant andre NRK Urørt, og utover våren og sommeren er duoens planer å spille mange konserter og å spille inn nye låter.

Hør mer Astrid og Ingunn her.