— Vi har bestemt oss for å skyte inn de 25.000 kronene fordi vi vil bidra positivt til driften av huset. Det er heller ikke knyttet noen stor finansiell risiko til dette, sier Sørf-leder Kjetil Nordhus.

Det har vært knyttet usikkerhet til hvorvidt kulturaktørene på den kommunalt eide Aladdin Kino klarer å møte huseiers krav til leiepris og organisering. Før jul hang den fortsatte eksistensen til det kreative miljøet i huset i en tynn tråd, men kulturdirektøren fikk forhandlet fram en løsning begge parter kunne gå med på. Den innebar en samlet leiepris på 360.000 kroner, og Cinemateket fikk ansvaret for å leie ut byggets to kinosaler.

Styret

Nå har Cinemateket og Sørf opprettet Aladdin Samvirkeforetak, og en andel i foretaket koster 1000 kroner. Foreninger og lag kan kjøpe seg inn, og det gir rabatterte leiepriser å være medlem. Sørf og Cinemateket har hver kjøpt 25 andeler i Aladdin SA. I styret er Judit Premak leder, mens Kristel Jensen og Espen Albert er styremedlemmer. Jørgen Skauge er varamedlem.

De andre foretakene som holder til på Aladdin er: Sørnorsk Filmsenter, Norsk forfattersentrum Sørlandet, Norsk Skuespillerforbund Sørlandet, Penelopefilm, Den kulturelle skolesekken, Barnefilmfestivalen, Scenekompagniet, Landmark Pictures, TilliT og Ekstra Medium.

— Dyr leie

Harald Stensland er engasjert av Aladdin SA som vaktmester:

— Jeg har vel cirka 10 prosent stilling, så får vi se om vi får driften til å gå rundt. Det kan virke som noen politikere tror de har gitt oss en gullkantet avtale, men det er det ikke. Jeg har regnet på det, og vi har en kvadratmeterpris på 1000 til 1500 kroner i året. Det er ganske mye hvis du sammenligner med tilsvarende lokaler i sentrum, sier Stensland.