STAVANGER: Vi skal ha møte tirsdag for blant annet å diskutere hvordan vi skal unngå salg av billetter på svartebørsen, sier Børge Moi Nilsen til Aftenbladet. Salgssjefen i Viking forteller at de opplevde dette på Mods-konserten og vil gjøre sitt ytterste for å stanse dette.

— Vi venter med å selge noen hundre billetter som vi selger rett før konserten for å drepe etterspørselen, sier Moi Nilsen.

- Garantert utsolgt

Tross tidenes dyreste billetter på Viking stadion er salgssjefen skråsikker på at de 25.000 billettene på Viking stadion blir utsolgt allerede torsdag. Da starter det ordinære salget. Onsdag kan imidlertid alle med Aftenbladet-kortet forhåndskjøpe billetter. Det samme kan Vikings samarbeidspartnere og sesongkort-innehaverne. Hver enkelt kan kjøpe to billetter.

— Jeg garanterer uansett at det er mange tusen billetter igjen torsdag, sier Moi Nilsen.I tillegg til billettene som forhåndsselges og som selges hos Billettservice, er det også mulig å kjøpe gjennom artistens kanaler.

— Det går også an å kjøpe billetter i lukkede forum som fanklubben og lignende. Dessuten fylles restauranten "En blå dag" av VIP-gjestene til Williams, sier Moi Nilsen.

Ulike priser

Arrangøren opererer med priser som varierer fra 790-1950 kroner. Til sammenligning koster tilsvarende konsert på San Siro i Milano mellom 310 og 730 kroner.

— Der er det 100.000 seter og de kan selge fire ganger så mange billetter. Dette er en dyr produksjon som nesten koster det samme om det er på San Siro eller Viking stadion, sier Moi Nilsen, som minner om at Stavanger-publikummet verken er vant til navn som Robbie Williams – og prisen det koster.

— Vi har aldri solgt så dyre billetter på stadion, men har heller aldri hatt en slik artist, sier Moi Nilsen.

De dyreste billettene er i kategorien "Golden circle" og er i sceneområdet, tett innpå artisten. Ellers er det tre kategorier sitteplasser i prisklassene 790-, 1035-, og 1300 kroner. I tillegg er det ståplasser til 995 kroner per billett.

— Personlig mener jeg det ikke er ett eneste dårlig scene. I tillegg er det flere storskjermer, sier Moi Nilsen.

Hemmelig budsjett

Salgssjefen forteller at Viking kommer til å gå med overskudd dersom konserten blir utsolgt, men at det ikke blir snakk om store summer.

— Jeg ønsker ikke å gå ut med budsjettet, men vi tjente mer på Mods-konserten for å si det sånn, sier han.