KRISTIANSAND: — Det er mange som har sett henne som prinsesse, og spør du to-, tre- og fireåringer så mener de nok at hun er den ordentlige Prinsessa, sier Kiersten Kauffman Pedersen, prosjektleder for Herli Land.

Dyreparken har fått flere henvendelser på vegne av det yngste publikummet om å hente Westgaard tilbake i prinsesserollen.

— Stor pågang er et relativt begrep, men vi har hørt fra mange at de ønsket Marthe tilbake, legger hun til.

— Det er veldig hyggelig. Jeg var med og etablerte rollen, samtidig som jeg driver dansestudio her i byen. Så jeg er vel godt synlig for mange barn, sier Westgaard om interessen.

PÅ PLASS: Marthe Westgaard gleder seg til å spille på Herli Land-scenen, som ble bygget til fjorårets show. - Jeg er den nyeste i ensemblet, med nytt show og nye sanger. De andre trenger en dag for å friske opp tingene, men jeg må lære koreografi og sanger, sier Westgaard. Foto: Kjetil Samuelsen

Var førstevalg

Westgaard var prinsesse i Herli Land-forestillingene som ble spilt i Kjuttaviga i 2006, 2007 og 2008. Da ble det også spilt inn en DVD, som mange av de små tilhengerne har sett. Når Dyreparken i fjor satte opp "Kristian And og den store bombehoppkonkurransen" som kveldsshow på en egen Herli Land-scene, var Westgaard førstevalg til prinsesserollen. Men kristiansandskvinnen måtte takke nei. Hun ventet sin egen lille prinsesse, og termindatoen var omtrent samtidig med premieredatoen.

— For det første; jeg ville ikke ha byttet. Men det var spesielt, siden det var første året med kveldsshow og den opprinnelige Kristian And (Espen Grjotheim, red.anm.) også var tilbake. Jeg og Josefine var der da hun var ti dager gammel, og det var et veldig bra show. Jeg har en gutt på fire år også, og han satt klistret hele showet, sier Westgaard.

Guldbrandsen kunne ikke

I fjor ble den bergenske artisten Christine Guldbrandsen hentet inn for å fylle prinsesserollen.

— Vi har ettårskontrakter med alle skuespillerne. Vi var fornøyd med Christine i fjor, men hun kunne ikke i år. Da var det naturlig å spørre Marthe, sier Kauffman Pedersen.

Foruten Prinsessa er ensemblet det samme som i fjor. Skuespillerne samles til prøver 8. juni i Oslo, før de fra 12. juni av har base i Kristiansand, fram til premieren 21. juni. I år heter showet "Bombehoppkonkurranse", og det er lagt opp til ti forestillinger, den siste 5. juli.

Debut på Aker Brygge

Westgaard er derimot tilbake i prinsesserollen allerede neste helg. Da skal Dyreparken ha sitt årlige show på Aker Brygge, der de viser smakebiter fra Kaptein Sabeltann, Herli Land, Kardemomme By og KuToppen.

— Jeg har gjort de fleste eventjobbene prinsesserollen har hatt, og i fjor var det 14.000 som så oss på Aker Brygge. Jeg var gravid i 30. uke, og sprang rundt med vanngevær. Det var litt absurd, avslutter Westgaard.