Donna Ioanna er kjent som modellspeider og modellagent, men i høst viser hun en annen side på tv. Hun er en av deltakerne i TV3s «Masterchef», og blir å se på skjermen fra mandag 29. september, sammen med blant andre blogger Sophie Elise, Luksusfellen-økonom Magne Gundersen og rallykjører Mads Østberg.

Ioanna blir å se sammen med radio og tv-profil Siri Kristiansen (f.v.), rallykjører Mads Østberg, skuespiller Ewa Da Cruz, blogger Sophie Elise og "Luksusfellen"-økonom Magne Gundersen. Foto: TV3

— Jeg er utrolig glad i å lage mat. Her får jeg vist litt mer av min personlighet, og ikke bare sitte i den modell-båsen som mange har plassert meg i. Dessuten er jeg stor fan av Eyvind Hellstrøm, sier Ioanna.

— Det er noe helt annet å lage mat på «Masterchef» enn hjemme på sitt eget kjøkken. Klokka tar motet fra deg, og jeg var vettskremt da dommerne hang over meg, innrømmer hun.

Kjærlighetsjakt

Allerede mandag denne uka ble det klart at de to bøndene Knut Erik Ulltveit fra Gjerstad og Tor Espen Helle fra Helle i Setesdal skal få friere på gårdsbesøk i TV 2s serie «Jakten på kjærligheten». Til mandag er det klart for speed-date.

— Jeg skal treffe ni jenter i sju minutter hver, og så velge ut fem til aktivitetsdag etter det, sier Ulltveit, som ble meldt på av kameraten Frank Sigvaldsen, som selv var med i serien som frier for to år siden.

— Målet er selvfølgelig å ha så flaks at jeg kan finne ei jente som kan passe til meg, sier Ulltveit, som fikk omtrent 50 frierbrev totalt.

Mandag sendes episoden der Knut Erik Ulltveit fra Gjerstad speed-dater ni jenter på Sem Gjestegård i Asker. Ulltveit er en av de fire bøndene som er med i høstens "Jakten på kjærligheten". Foto: Geir Egil Skog/TV2
Tor Espen Helle fra Setesdal er en av bøndene i "Jakten på kjærligheten". Bonden skal speed-date åtte jenter i episoden som sendes mandag 8. september. Foto: Geir Egil Skog/TV2

Gjerstad-bonden har gjort unna gårdsuka, der frierne har bodd på gården, men vil ikke røpe hvordan uka har vært. Tor Espen Helle er midt i gårdsuka, og Fædrelandsvennen har derfor ikke fått tak i Setesdal-bonden.

Søndag er det premiere på femte sesong av «Alt for Norge» på TVNorge, der etterkommere av norske USA-immigranter får oppleve moderlandet for aller første gang. Marshell Moy er en av dem, og hun har røtter fra Grimstad.

Sørlandske låtskrivere

5. september starter NRK sin nye musikalske fredagsunderholdning. I «The Hit» har de sørlandske låtskriverne Sara Jørundland Berg, Elisabet Mjanger og Elin Nygård levert hvert sitt bidrag.

Sara Jørundland Berg er en av låtskriverne i "The Hit". Hun deltar med låten "It's Love" fredag 5. september, som en av seks låtskrivere. Atle Pettersen og D'Sound er artistene som kan velge hennes låt. Foto: NRK
Elisabet Mjanger deltar som låtskriver i "The Hit". Hun har skrevet låten "What I Long For", og blir å se på skjermen 10. oktober. Trine Rein og Alexander Rybak er artistene som kan velge hennes låt. Foto: NRK

— Jeg var egentlig veldig usikker, for jeg føler det kan bli kleint med like tv-program. Jeg visste om programmet, men meldte meg ikke på før jeg fikk et ekstra puff, sier Mjanger.

— Jeg meldte meg på for å gjøre musikken min mer synlig. Og det er ingen musikkonkurranse som har det låtskriverfokuset som «The Hit», så det er spennende, sier Nygård, som blant annet har skrevet låter for Helene Bøksle, Maria Arredondo og Kim André Rysstad.

Venke Knutson (f.v.), Helene Bøksle og Maria Arredondo er blant artistene som skal fremføre låtskrivernes låter i "The Hit". Knutson blir å se 5. september, Bøksle 19. september og Arredondo 26. september. Foto: NRK

Bøksle og Arredondo er, sammen med Venke Knutson, blant de artistene som skal fremføre låtene i konkurransen.

I TVNorges serie «Nattpatruljen» følges ulike makkerpar på nattevakt flere steder i Norge. Politibetjentene Yngve Stiansen/Arnt Roger Lyngmyr og Stig Thorbjørnsen/Nadia Kråkenes fra politiet i Arendal er to av makkerparene i serien.

Utover høsten blir dessuten Thom Hell å se i TV 2s populære musikkserie «Hver gang vi møtes».

Line Nygård deltar i "The Hit" med låten "Herfra til månen", og blir å se på skjermen 17. oktober. Maria Haukaas Mittet og D.D.E. er artistene som kan velge hennes låt. Foto: NRK