Kurt Mosvold opplevde seremonien som sterk. Foto: Tore André Baardsen
Bjørn Ole Rasch, her sammen med Annbjørg Lien, kalte Kjell Nupen en bauta. Foto: Kjartan Bjelland

— Kjell Nupen var en av grunnene til at jeg opplevde det så positivt å komme til Norge. Han tok veldig godt imot meg, han var inkluderende og tok meg med på fester. Familien var også fantastisk mot meg, sa en preget Karin Hindsbo da Kjell Nupens bisettelse var over i Søm kirke tirsdag.

Holdt kontakten

Hindsbo ble en venn av Kjell Nupen etter at hun kom til Kristiansand for å begynne i jobben som direktør på Sørlandets Kunstmuseum i januar 2012. I januar begynte hun i jobben som direktør for KODE i Bergen, men hun beholdt kontakten med Kjell Nupen.

— Jeg kjente ganske tidlig til situasjonen med sykdommen hans, og vi har snakket mye sammen i denne tiden. Kjell var seg selv og spøkte med sin egen død. Selv om jeg har hatt en del tid til å forberede meg på dette, kom det ganske brått på. I dag syntes jeg nesten det var som han var til stede selv. Det var en storslått seremoni, og jeg synes presten gjorde en fantastisk jobb, sa Hindsbo.

Kvalitet

Blant de mange andre som tok farvel med Kjell Nupen var investor Kurt Mosvold som også kjente kunstneren godt:

— Det var utrolig sterkt og veldig trist. Men du sitter igjen med en takknemlighet for det Kjell Nupen etterlot seg. Jeg synes hele minnestunden var sterk. Kjell var opptatt av kvalitet, og når han gjorde noe var dette i sentrum. Det gjaldt også seremonien i dag. Også hans kjærlighet til og stolthet av familien og jentene kom veldig godt fram. Det var en bisettelse i hans ånd, sier Mosvold.

Nupens regi

Musiker Bjørn Ole Rasch hadde dette å si om bisettelsen:

— Du kunne nesten merke Kjells regi på det hele. Han var virkelig til stede her i dag. Han var en bauta for byen og for hele landet. Han pleide å si at det var finest å bo i Kristiansand, for her hadde han Setesdal i ryggen og havet foran seg. Det sier mye om ham, sier Rasch.

Dag Nordbø, var forrettende prest, og han fikk mange gode tilbakemeldinger etter seremonien:

— Vi har tatt en verdig avskjed med et verdig menneske. Du møter ham jo så snart du kommer inn i kirken som han selv hadde utsmykket. Dette var familiens avskjed med Kjell, og alt han sto for både kunstnerisk og menneskelig kom fram på en god måte.