KRISTIANSAND: "Sitter på Kjevik. Flyet til Bergen er kansellert . Det er ikke Paul McCartney-konserten om 3 timer. Hvem har fly og flysertifikat ??"

Denne meldingen la Espen Solum ut på Facebook ved 17-tiden fredag ettermiddag. I kveld skulle han og en kamerat ha sett Paul McCartney i Bergen, men flyet han skulle ta klokka 16.10 ble innstilt på grunn av tekniske problemer.

Espen Solum gikk fredag glipp av Paul mcCartney i Bergen på grunn av et kansellert fly fra Kjevik. Foto: Jon Anders Skau

— Hvordan gikk det, kom du deg ikke til Bergen, spør Fædrelandsvennen klokka 20.25, like før Paul McCartney skal gå på scenen i Bergen. - Nei, jeg gjorde ikke det, svarer en skuffet Espen Solum som til vanlig jobber i Huseiernes landsforbund.

- Så du iverksatte ikke drastiske tiltak?

— Jeg oppfordret McCartney til å hente oss, svarer Solum spøkefullt.

Skuffet

Men McCartney kom ikke. Ikke var det noen venner som kunne stille med fly heller. Og ikke kom Solum seg med flyet som gikk 17.10 til Bergen heller. Det var stappfullt.

- Hvor skuffa er du nå?

- Veldig. Jeg så ham på Telenor Arena i fjor. Han har vært et idol fra The Beatles slo gjennom i 1963. Det har vært en følgesvenn gjennom livet.

Som erstaning for det innstilte flyet fikk han 250 kroner til mat - en fattig trøst.

- Jeg synes at det er rart at man ikke kan snu seg rundt i et slikt selskap. Det var flere som skulle på den samme konserten, sier Solum.

- Hvordan skal så kvelden tilbringes?

— Det blir en trivelig kveld med min kone.

Widerøe beklager

Det var 48 passasjerer som skulle flydd fra Kristiansand til Bergen klokka 16.10, opplyser kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Silje Brandvold til Fædrelandsvennen.

- Utfordringen var at flyet stod i Bergen. Ett av hjulene hadde fått et kutt, og derfor måtte det byttes. En annen teknisk feil tidligere på dagen gjorde at reserveflyet vårt allerede var i drift, forklarer hun.

Hun beklager til passasjerene som går glipp av konserten.

— Det er vi veldig lei oss for. Vi gjør så godt vi kan for å få folk fram, men desverre skjer slike ting av og til. Jeg skjønner godt at de er skuffet, sier hun.

Paul McCartney gjør kunh ett stopp i Norge på turneen, og det er i Bergen. Bildet ble tatt da McCartney spilte i Telenor Arena i fjor. Foto: NTB Scanpix

På turné

Klokka 20.30entret Paul McCartney på scenen på Koengen i Bergen med " A Hard Days Night", melder Bergens Tidende som følger festkvelden live.

Konserten i Bergen er del av «One on One»-turneen som startet i Fresno, USA 13. april. Bergen er enste stoppested i Norge.

På forrige turné spilte McCartney som regel over 40 låter hver kveld – i drøye tre timer. Cirka 30 av disse var hentet fra Beatles-katalogen. Det kommer låter fra hele karrieren, inkludert Wings og soloplater, skriver Bergens Tidende.