KRISTIANSAND: – Ja, det er god stemning i gjengen, bekrefter Edvard Valberg, vokalist i Honningbarna lørdag kveld.

Fædrelandsvennen får noen ord med ham på etterfesten etter utdelinga av Spellemannprisen samme kveld. Der stakk Honningbarna av med prisen for «Årets rock» for det kritikerroste sjettealbumet «Animorphs». Det klarte de i konkurranse med The Good The Bad and The Zugly («Research and destroy»), Madrugada («Chimes at Midnight»), og WIZRD («Seasons»).

Tre nominasjoner

Dette er andre gang kristiansandsbandet vinner spellemann, etter at de i 2011 vant samme kategori med debutalbumet «La alarmane gå».

Honningbarna var i år også nominert i kategoriene «Årets utgivelse» og «Komponistprisen». Her var det henholdsvis Karpe og Ingeborg Hannisdal som vant.

– Var dette prisen dere helst ville vinne?

– Nei, er du gal. Helst ville vi ha vunnet «Årets utgivelse». Vi skulle egentlig hatt fem priser: De tre vi var nominert til, årets spellemann og hedersprisen, ler Valberg. (Karpe og Lillebjørn Nilsen fikk disse prisene).

Honningbarna-trommis Nils Jørgen Nilsen (nr to fra høyre) er også med i bandet som vant kategorien country, nemlig Embla and the Karidotters. Foto: Astrid Pauline Toldnes

Trommisen vant dobbelt

– Synd dere måtte ta til takke med rock, da?

– Hahaha. Vi er veldig fornøyd, sier Valberg.

Det hører også med å nevne at bandets trommeslager Nils Jørgen Nilsen vant spellemannpris i kategorien country. Han er nemlig også trommeslager for Embla and the Karidotters som vant med plata «Hello, I’m Embla».

– Det er gøy, for han var ikke med sist vi vant Spellemann. Dermed har både jeg og han to spellemannpriser hver nå, slår Edvard Valberg fast før han går tilbake til festen.