UiA-student «Bølgen» er mest streamede norske artist

Niklas «Bølgen» Paulsen (19) har herjet hitlistene og er mest streamede norske artist i sommer med over åtte millioner avspillinger på Spotify. I tillegg har han over 18 millioner visninger på TikTok.

– Jeg har alltid drømt om å toppe hitlistene, men det som har skjedd i sommer er helt surrealistisk. Det har vel ikke gått helt opp for meg enda, sier Niklas Paulsen - bedre kjent som «Bølgen».

Se video og hør en ørliten smakebit av Bølgens nye sang «Være med å fly» i videovinduet i toppen av saken.

TikTok-kjendis Bølgen kommer fra Drammen og da koronaen lammet Norge i mars, fikk 19-åringen en idé. Han fant en beat på YouTube og la på vokal. Deretter fikk han hjelp av produsent Henry Land, og så ble debutsingelen «Er ikke verre» promoterte flittig på det sosiale videonettverket TikTok hvor Paulsen har 143.000 følgere.

  • VIDEO: Bølgen brukte TikTok til å promotere «Er ikke verre».

– At en debutant slår knock out på alle andre norske artister og blir streamet over åtte millioner ganger, har vi har aldri opplevd tidligere. Det er rett og slett fabelaktig. Mye av grunnen til suksessen er nok at han var flink til å promotere på TikTok, sier plateselskapeier Larry Bringsjord i MTG.

De siste tallene fra Spotify viser at Bølgen er beste norske artist, og at UiA-studenten erobret sjetteplassen totalt på strømmetjenestens Topp 20-liste over mest strømmede låter her til lands fra 1. juni til 15. august.

Vis fakta ↓
Sommerens mest strømmede låter i Norge
I tillegg til å toppe hitlister og drive med TikTok, studerer Niklas «Bølgen» Paulsen markedsføring og ledelse ved UiA i Kristiansand Foto: Jim Rune Bjorvand

Studerer markedsføring ved UiA

Til tross for at korona har satt en stopper for mange artister i sommer, har Bølgen spilt flere konserter og vært med på Allsang på Grensen på TV 2. Men nå er 19 åringen tilbake på skolebenken som student ved UiA hvor han tar en bachelor i markedsføring og ledelse.

– Planen var egentlig å studere ved BI i Bergen, men så fikk jeg tilbud om plass her, og da ble det rett og slett billigere. Men når det er sagt, trives jeg veldig godt og studentmiljøet er fantastisk i Kristiansand.

Bølgen bor i en leilighet på Lund sammen med to andre studenter. Her skriver han mye av den nye musikken. 19-åringen slipper «Være med å fly» om ikke lenge. Foto: Jim Rune Bjorvand

– Blir man rik student av å være sommerens mest populære norske artist?

– Foreløpig har jeg ikke sett så mye til pengene, men det er ikke det som er viktig for meg. Jeg driver med musikk fordi det er gøy, sier Paulsen som slipper sin andre singel - «Være med å fly» 18. september. (Hør en liten smakebit i videoen i toppen av saken)

Dødsing går ofte igjen i videoene til Bølgen. Her viser han hvordan det skal gjøres. Foto: Jim Rune Bjorvand

– Det jeg opplevde med den første singelen er helt sykt, så det blir nok vanskelig å toppe. Men akkurat nå har jeg lyst til å gå all inn for musikken og håper jeg klarer å kombinere det med studiene i Kristiansand, sier Niklas «Bølgen» Paulsen.

Bølgen er glad i fart og spenning og elsker å kjøre vannscooter - noe man kan se i flere av TikTok-videoene hans. Foto: Jim Rune Bjorvand