– Her har vi egentlig fått en mulighet som vi ikke visste eksisterte. Når et av de kanskje viktigste bandene gjennom de siste tjue årene gjenforenes,er det selvfølgelig stas å ha dem på Hove, sier pressetalsmann for Hovefestivalen, Gaute Drevdal, til Fvn.no

Eneste i Norden

Hove er en av få steder hvor Faith No More skal opptre på sin reunionturné, og er det eneste stedet som er bekreftet i Norden. Gruppa startet opp i 1982 og la opp i 1998. For en snau måned siden meldte Faith No More at de ville gjenforenes for en europaturné sommeren 2009. — Ryktene om en gjenforening har jo versert en liten stund, men jeg tror mange avfeide det i starten med at det er ikke mulig, mener Drevdal.

— Hvilket forhold har du selv til Faith No More?

— Jeg er jo et barn av 90-tallet, og den digger musikalske friheten som de representerer. Det er vanskelig å forestille seg musikken uten band som Faith No More og Red Hot Chili Peppers. For meg er Faith No More en av de store stilskaperne på 90-tallet, sier Drevdal.

Passer konseptet

Drevdal sier videre at Faith No More passer Hovefstivalen som hånd i hanske.

— På Hove er vi opptatt av band som krysser grenser, som bryter sjangere og får folk til å komme sammen. Det er kult å ha et av de originale sjangere-gangsterne på festivalen, sier pressetalsmannen.

Det vil være plass til i overkant av 11.000 tilskuere under konserten.

Det innflytelsesrike bandet spiller en stil som gjerne omtales som eksperimentell alternativ rock.

Faith No More får selskap som festivalheadliner av Franz Ferdinand, Slipknot og The Killers. Festivalen går av stabelen mellom den 22. og 25. juni på Tromøy utenfor Arendal.