ARENDAL: Journalisten var backstage for Kingsize, og skal da ha forsynt den amerikanske rap-duoen med marihuana. Det bekrefter markedsansvarlig for Kingsize, Hallgeir Knutsen, overfor NRK P3.

— Denne journalisten jobber frilans for oss, og er bare én av mange titalls skribenter som leverer stoff til Kingsize. Vi kan ikke ha kontroll på hva disse foretar seg til enhver tid, så denne hendelsen må han ta på sin egen kappe, sier Knutsen til P3. - Bytter ikke dop

Det er blitt hevdet at journalisten tok med dopet til artistene i bytte mot et intervju. Den påstanden blir blankt avvist av Knutsen.

— Nei, vi bytter ikke dop mot intervju. Sånt driver vi ikke med. Vi har en journalistisk integritet å ta vare på, sier han.

The Cool Kids spilte på hovedscenen mandag kveld, før headlineren Jay-Z. Det er uklart om journalisten ga dem marihuana før eller etter konserten.

Ifølge fungerende stasjonssjef ved Arendal politistasjon, Erik Haugevik, er ingen artister så langt pågrepet for bruk av narkotika. Politiet har heller ikke et ønske om å undersøke artistbrakkene backstage for mye.

— Artistene har et hvilerom der de skal slippe å ha politiet oppi seg. Vi har et ønske om å ikke provosere. Men vi har anledning til å gå inn i brakkene dersom vi ønsker det, sier Haugevik til fvn.no.

- Vi har nulltoleranse

Festivalsjef Morten Sandberg liker dårlig at artister er forsynt med dop av en journalist.

— Vi har nulltoleranse for narkotika på Hovefestivalen. Det er også uaktuelt for oss å forsyne artister med stoff. Det har helt sikkert skjedd at noen har brukt noe, men jeg har ikke hørt noen historier om det, sier Sandberg.

I går kveld var totalt 34 personer bøtelagt og anmeldt for bruk og besittelse av narkotika på festivalen så langt. Ytterligere tre personer ble tatt med narkotika i løpet av natt til fredag.

— Vi vet at en del har dette som en del av festivalen, sier Haugevik.

Festivalsjef Sandberg mener imidlertid ikke at festivalen har et narkotikaproblem.

— Vi prøver å skape et univers som skal være annerledes, men samfunnet tar oss igjen. Det er ikke festivalen som har et narkotikaproblem. Det er et samfunnsproblem som blir brakt med inn i festivalen, sier han.