KRISTIANSAND: I trolske omgivelser og med null regn i siktet, stimlet Kim Larsen fans til Ravnedalen i går. Aldri før har en konsert i Ravnedalen vært utsolgt. Det er tydelig den jordnære folkehelten har mange tilhengere i Kristiansand. Det var noen som møtte opp allerede klokken seks for å sikre seg gode plasser, men det store innrykket kom ikke før klokken halv åtte, da supportbandet Ila Auto stod klare til å varme opp publikum.

Kjekke karer. Med fengende bluesgrass-rytmer og masse energi på scenen, går det ikke lang tid før de unge kjekkasene har kristiansanderne i sin hule hånd. Folk danser og synger innimellom ølhentingen og dopausene, og stemningen bare stiger. Det er ikke et surt ansikt å spore, ei heller en ledig gressflekk. Aldri før har det vært så mange festglade sørlendinger i Ravnedalen.

Nostalgien ligger i luften, folk klemmer hverandre og prater om ungdomstiden, eller om barndomsminner. Kim Larsen sin musikk har vært en del av manges liv og minner siden 70-tallet.

Unge fans. Gjennomsnittsalderen ser ut til å bli ganske høy, men da klokken nærmer seg ni, gjør ungdommen sitt inntog for alvor, og etter hvert jevner forholdet seg ut.

Susanne Løland (15) har tatt turen med sin mor, Torild Løland, og gleder seg til å se Kim Larsen i levende live.

— Jeg har hørt på musikken fra jeg var bitte liten. Det var en absolutt favoritt i oppveksten, og jeg har hatt et ønske om å se ham live. Jeg håper han spiller de gode gamle sangene, og ikke bare fra den nye platen, sier Susanne.

Hun har et spesielt ønske om at han skal spille ”Susann himmelblå”, som naturlig nok er en av hennes favorittsanger.

Hitparade. Fansen vil ikke bli skuffet. Kim Larsen skal spille hits fra hele sin nærmere 40-år lange artistkarriere, så det burde være gode sjanser for å høre favorittsangen. Med 38 album å velge fra, regner arrangørene med at konserten godt kan komme til å vare mer enn halvannen time.

Endelig kommer Kim Larsen. Det er helt tettpakket, folk står som sild i tønne, men det gjør ingen ting – alles kjære danske er kommet. Folk vifter med armene og synger med i den varme sommerkvelden. Det er deilig med dansk besøk i Norge.