Det riktige svaret er at alle fire vegrer seg mot å gjøre musikken deres tilgjengelig på iTunes. For kort tid siden ga Radiohead etter, og gjorde all sin musikk tilgjengelig via iTunes. Apples musikktjeneste er den desidert største i sitt slag, men nå begynner flere artister å murre mot musikkgiganten. En av de som nå tar et oppgjør med Apple er amerikanske Kid Rock. Med et albumsalg på rundt 20 millioner i USA har han nok til salt i grøten, men han er likevel irritert. Overfor BBC hevder Rock at iTunes er gammelmodig og basert på «et gammelt system der iTunes tar penger, plateselskapet tar penger, og ikke gir noe til artistene».

– Internett var en mulighet for alle til å bli behandlet rettferdig, for forbrukeren til å få en fair pris, for artisten til å få skikkelig betalt, og for plateselskapet til å tjene penger. Men de holdt fast ved det gamle systemet, sier han.

Sint

Ifjor gikk hans siste album «Rock n' Roll Jesus» rett inn på førsteplass på de amerikanske listene, på tross av at albumet ikke var å få kjøpt på iTunes.

– Fra gamle dager kjenner vi alle historiene om Otis Redding, Chuck Berry og Fats Domino som aldri fikk betalt, minner Rock om.

Apple ønsket ikke å kommentere utspillet fra Rock.

Brooks

Rock får støtte fra countrystjernen Garth Brooks. Brooks er nummer to etter The Beatles når det gjelder antall solgte album i USA, og han ser helst at fans bare får muligheten til å laste ned hele plater, ikke enkeltspor. Han mener platene skal høres i sammenheng.

– Vi lager album. Vi har alltid laget album, sier han til BBC.

Beatles

Paul McCartney har gjort solokatalogen sin tilgjengelig, men den ettertraktede Beatles-katalogen er fremdeles fraværende på iTunes. Beatles-platene har heller ikke blitt rustet opp lydmessig siden de kom på cd i 1987, og dette har ført til at det har vokst fram flere Internett-sider som tilbyr uautoriserte remastrede versjoner av de velkjente platene. Ifølge den siste utgaven av Rolling Stone Magazine har en gruppe ved navn «Purple Chick» begynt å forbedre lyden på platene gjennom å digitalisere vinylutgavene.