TV2 lovet på forhånd at høstens sendinger blir minst like kjendisspekket som fjorårets. Det løftet holdt kanalen. På forhånd gikk spekulasjonene høyt om hvem som skal være med i det svært populære programmet, og flere av de heteste navnene på ryktebørsen slo til. Janne Formoe og Lene Alexandra Øien var tippet på forhånd, og begge deltar. Det mest overraskende navnet var muligens fotballhelten Tore Andre Flo.

Premiere

Premieren er fredag 12. september, og i motsetning til tidligere år, ryker ett av danseparene ut allerede første kvelden. Tv2 melder også at nytt av året er at de to parene med lavest poengsum må danse om igjen i resultatprogrammet, og så er det opp til seerne å bestemme hvilket par som må ut av dansen.

– Jeg er veldig spent på endringene som er gjort i programmet! Forhåpentligvis øker det spenningsnivået — både for publikum og oss i studio, sier programleder Guri Solberg til tv2underholdning.no.

Slo an

Danseprogrammet banket i fjor NRKs lørdagssatsing «Lyden av lørdag» ned i støvlene. Hele 992.000 seere fikk blant annet med seg at Tshawe Baqwa og Maria Sandvik ble kåret til vinnere. Nær 500.000 brukte stemmeretten finalelørdagen, noe som betydde at TV2 tjente 2,5 millioner på ivrige telefonbrukere.Gjennomsnittet for hele den tredje sesongen av «Skal vi danse» var på 708.000 seere. Det var enda høyere enn de to første sesongene.Våren 2006 fulgte 685.000 med på «Skal vi danse», mens tallet sank høsten samme år til 659.000 seere.

Stjerner

Programlederne er svært begeistret over høstens deltakere.

– Noen av deltakerne er så fine og store at jeg nesten ikke tør å snakke med dem, sier programleder Kristian Ødegård til tv2underholdning.no.

Makker Guri Solberg følger opp:

– Nå er dette fjerde gangen jeg er programleder for «Skal vi danse», men dette må være første gangen jeg har blitt skikkelig «starstruck», sier Solberg.

Hun fikk ikke vite om deltakerne før for noen dager siden.

– Jeg har vært så utrolig spent, og da er det så deilig å bli så fornøyd! Da jeg møtte alle for første gang i går, tenkte jeg: «For en bra samling folk! Når ellers ville du funnet denne gjengen i ett og samme rom?!», forteller Solberg til tv2underholdning.no- Hele listen:

Hans Petter Buraas (tidligere alpinist) og Gyda Bloch Thorsen

Tor Endresen (artist) og Maria Sandvik

Tore André Flo (tidligere fotballproff) og Nadya Khamitskaya

Janne Formoe (skuespiller) og Jan Erik Hansen

Mikkel Gaup (skuespiller) og Therese Cleve

Siri Kalvig (meteorolog og gründer) og Lars Alexander Wiulsrud

Hanne Krogh (artist) og Asmund Grinaker

Gaute Ormåsen (artist) og Elena Bokoreva Wiulsrud

Jenny Skavlan (skuespiller) og Egor Filipenko

Sigurd Sollien (programleder) og Ingrid Beate Thompson

Lene Alexandra Øien (artist) og Tom-Erik Nilsen

Årets dommere er Trine Dehlie Cleve, Tor Fløysvik, Christer Tornell og Alexandra Kakurina.