BYGLAND: Sørlandsfestivaler AS har gitt opp Ose som festivalarena. De føler at de ikke har fått lokal støtte til Ose Countryfestival. I fjor trakk festivalen nær 4000 mennesker.

— Jeg skjønner ikke hvorfor ikke Bygland kommune kan se det kulturelle i Ose Countryfestival og satse litt penger de også. Kommunen ville fått masse tilbake, sier Gunnar Thommesen i festivalstyret. Han har vært i samtaler med kommuneledelsen for å få til et samarbeid, men sier de bare har fått høre at det ikke finnes penger.

Ser til Breim

— Vi sliter med å få det til å gå rundt på Ose. Det er veldig mye entusiasme, men entusiasme gir ikke penger til mat, selv med 4000 mennesker, sier Thommesen.

— Vi ønsker å ha kjente artister. Da må vi bla opp noen millioner. De pengene må komme noe steds fra, sier han.

Thommesen sier at det koster enormt å rigge opp og rigge ned. Bare strømutgiftene til tre dagers festival koster 70.000 kroner. Han ønsker en permanent festivalplass med scener, backstage-hus, restaurant og fasiliteter for artister og funksjonærer. Dette burde Bygland kommune ha bidratt økonomisk til, mener han.

— Det har de skjønt i Breim. Countryfestivalen der er i regi av fylkeskommunen og kommunen, sier Thommesen.

Undrende

Bygland-ordfører Knut A. Austad stiller seg undrende til kritikken fra Gunnar Thommesen.

— Vi har hatt et uformelt møte med de tidligere arrangørene. Vi har ikke vært avvisende, men ventet på en tilbakemelding omkring planene deres, som vi ikke har fått. Countryfestivalen på Ose er positiv for Bygland og hele regionen, sier Austad.

Han kan ikke på nåværende tidspunkt si på hvilken måte kommunen kan involvere seg, men vil gjerne ha dialog med kommende festivalarrangør.

— Nøkkelen her er Knut William Bygland, eier av campingplassen på Ose, sier Austad.

4000

— Det blir countryfestival på Ose i år også. Helgen 3. til 6. juli braker det løs, sier Knut William Bygland.

— Festivalen i fjor var bra, den. Vi hadde mellom tre og fire tusen mennesker. Vi må stikke fingeren i jorda og se hvor vi befinner oss, sier han.

Bygland holder for tiden på med booking av artister. Det tar tid, mange brikker skal på plass.

— Jeg lover store navn på plakaten, både utenlandske og norske. Liv Marit Wedvik og Steinar Albrigsten er klare. Dessuten vil Setesdals egne Åsmund Åmli Band, Setesdal Roots Band og unge, lovende lokale band slippe til på scenen, sier han.