Lene Egeli er Norges håp unger den gigantiske skjønnhetskonkurransen Miss World i Johannesburg i Sør-Afrika. Det er 140 deltakere fra hele den skjønne verden, og klokken 16.00 norsk tid, lørdag, skal en av dem bli verdens vakreste.

– Vi har hatt en liten generalprøve og den gikk kjempefint, sier Egeli mens hun sitter og venter på at håret skal krølles og danderes på korrekt missevis.

Miss på håret

– Det blir glamourøst og litt stort, krøllete og utslått. Sånn typisk missehår, gliser hun.

Lene Egeli mener selv hun er veldig avslappet, kanskje i overkant avslappet, foran kveldens store finale, men tror i grunnen det er en bra ting. Hun tenker det er godt å være naturlig og ikke anspent når hun skal vise seg fra sin beste side.

– Det er viktig å være rolig og avspent i forant. Så kan jeg bare stråle når jeg kommer på podiet. Jeg må tenkte at det er ikke bare meg, liksom. Jeg representerer et helt land, og det er ganske stort.

Og fortsetter:

– Jeg tar det som det kommer. Får jeg ikke plassering, er det på ingen måte verdens undergang. Jeg har vært med på nok konkurranser, og regner ikke med å vinne. Men klart, får jeg en plassering blant de 15 beste, er det selvfølgelig veldig kjekt, men det er utrolilg mange sterke konkurrenter fra Europa akkurat i år, sier hun.

Showet er lagt opp slik at de tar et bestemt antall jenter med fra Europa, fra Asia, Afrika og så videre med inn i den endelige finalen. Og Egeli mener konkurransen er ekstra hard i Europa-gruppen i år.

Lørdag morgen og formiddag har gått med til små prøver og gjennomganger og venting. Venting og venting. Akkurat nå sitter alle de 140 jentene og får gjort sminke og hår.

Finere enn før

Miss nesten world er i alle fall utrolig godt fornøyd med kjolen sin. Alle deltakerne har finalekjoler fra det landet de representerer.

– Jeg kommer til å se fantastisk ut! Jeg skal ha en isblå kjole fra Agape. Den er helt nydelig, og jeg blir enda finere enn jeg var i Frøken Norge-finalen, flirer hun.

Hun skal vise seg i tre forskjellige antrekk. Først er det en runde hvor jentene og landene blir presentert. Da kommer de inn på scene to og to, og alle jentene har ifølge Egeli kjempeflotte kjoler fra afrikanske designere.

Så er det ny inngang hvor de skal danse litt, visstnok til jamaicansk musikk. Da skal Egeli svinge seg i et lite skjørt og en bitteliten korsettopp.

– Det er minimalt, forklarer hun.

I den tredje og grandiose delen av showet skal hun stråle i sin isblå finalekjole.

– Dette er noe jeg har hatt lyst til lenge. Jeg vil bare nyte kvelden og ikke stresse. Jeg har drømt om dette siden jeg var liten og så disse showene på tv. Og nå er jeg en av de jentene på tv selv. Nå er jeg fornøyd.

Og om de spiser der i skjønnhetens rike?

Lene ler.

– He he. Jo, vi spiser veldig mye. Jeg tror alle jentene har gått opp to kilo her. Vi kommer garantert til å få mat rett før vi går på scenen også. Nå skal vi snart ha oss en stor lunsj.

Om trafficing

Lene Egeli konkurrerer for siste gang i utseende, men hun fortsetter som modell. Hun har bestemt seg for å jobbe med mennesker. Gjerne med barn. Og hun har engasjert seg i trafficing.

– Jeg er litt usikker på vilken vei jeg velger. Jeg kommer til å jobbe med mennesker, og jeg har et stort engasjement i forhold til menneskehandel og prostitusjon, og kunne tenkte meg å gjør en innsats der. Vi får se.

I januar starter hun uansett på psykologistudier som planlagt.

Dersom hun ikke vinner, da.