Det er det britiske musikkmagasinet NME som i dag kan avsløre at de to største kreative egoene i Blur, Graham Coxon og Damon Albarn, har lagt stridighetene til side. Det betyr at Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James og Dave Rowntree entrer scenen sammen neste år, for første gang siden Coxon tok sine gitarer og låtskriverferdigheter ut av bandet i 2002. Stil

Med platene «Modern Life Is Rubbish» (1993), «Parklife» (1994) og «The Great Escape» (1995) var bandet en av de ledende gruppene innen den britiske bølgen som feide over Europa på nitttallet. Blur knivet med Oasis om å være det største bandet innen britpopen og rivaliseringen dem imellom bidro til å sende begge artistene oppover på listene.

Forklaring

Damon Albarn forklarer gjenforeningen slik overfor NME:

Det føltes bare riktig igjen. På en måte føles det som om det er noe for oss å gjøre igjen. Vi er ikke komplett ubrukelige og poengløse. Vi har en grunn til å eksistere, uttaler Albarn.

Coxon ble bedt om å forlate bandet etter å ha slitt med alkoholproblemer. Coxon var heller ikke fornøyd med retningen bandet beveget seg i. Nå er han og Albarn imidlertid kompiser igjen.

– Vi offentliggjør nå det som har pågått privat en stund, sier Coxon.

Ifølge NME vil Blur spille i Hyde Park, London fredag tredje juli neste år. Det ryktes også at bandet kan være aktuelle til neste års Glastonbury-festival.