KRISTIANSAND: Nygård Skole fikk tjuvstarte festivalen i går og fikk se den helt nye filmen Tempelriddernes Skatt III. Da festivalsjef Danckert Monrad-Krohn spurte om noen hadde sett de to første filmene, kom en del hender i været. Men det er ikke nødvendig å ha sett de andre to for å ha glede av denne. Filmen er i sjangeren eventyraction, og er rett og slett en slags Indiana Jones for barn.

I filmene om Tempelridderne møter vi Katrine, Mathias, Nis og Fie, som stadig roter seg opp i skumle ting. Og da er det ikke fritt for at det blir temmelig spennende. Mange satt helt ytterst på stolen, og det var tydelig at filmen greide å engasjere. På et fryktelig spennende punkt, da våre helter akkurat greier å unnslippe skurkene, bryter det til og med ut spontan applaus!

Den første av Tempelridder-filmene kom i 2006, og i fjor den andre. Den siste i rekken, som har undertittel «Mysteriet om slangekronen» er helt aldeles fersk. Den hadde premiere hjemme i Danmark i slutten av mars, men når den kommer på kino her, er altfor tidlig å si. Dermed så de seksti elevene fra Søgne filmen som noen av de aller første barna i Norge!