ARENDAL: Det var i forrige uke at festivalens styreleder Morten Sandberg orienterte bystyret i Arendal om festivalens økonomiske knipe, og ba om kommunens hjelp til å dekke underskuddet.

I dag avholdt bystyret i Arendal et gruppeledermøte for lukkede dører for å diskutere den økonomiske situasjonen i Hove.

— Vi har hatt et veldig konstruktivt møte med Hove, sier ordfører i Arendal, Torill Rolstad Larsen, til fvn.no.

Under møtet ble festivalledelsen bedt om å redegjøre for festivalens økonomi, hvordan festivalen ble drevet i fjor og hva som ikke gikk som forventet.

- Likviditetsproblem

Festivalens underskudd på seks millioner kroner i fjor var nemlig mer enn arrangørene hadde regnet med. Dette til tross for at Hovefestivalen også dro inn mer penger enn forventet.

— Vi har likviditetsbehov på tre millioner kroner, og har startet en diskusjon med Arendal kommune angående dette. Samtidig er vi også i dialog med ulike samarbeidspartnere, sa daglig leder i Hovefestivalen. Geir Magne Lundstøl til fvn.no onsdag.

Dagens møte mellom Hove og Arendal kommune ga likevel ikke noe konkret svar på hvilke tiltak som skal gjøres for bøte på festivalens underskudd.

Les også: Så mye kostet fjorårets Hovefestival

Vil beholde festivalen

— Det som vi er veldig klare på er at vi vil beholde Hovefestivalen, sier Rolstad Larsen, til fvn.no.

- Hva har Hovefestivalen bedt Arendal kommune om?

— De ønsker primært økonomisk hjelp.

Hovefestivalen har tidligere uttalt at de regner med at de vil trenge økonomisk drahjelp de første tre årene av festivalen.

Rolstad Larsen sier at de nå vil tenke strategier for neste år og bruke uken som kommer til å bli enige om hva Arendal kommune skal bidra med.

Den økonomiske forespørselen har med andre ord ikke gjort det enkelt for politikerne.

- Ikke enige

  • Vi er usikre på hvordan vi skal angripe det. Vi må bli enige, sier Rolstad Larsen og legger til:

— Men det er ingen som ikke vil beholde Hovefestivalen, men per nå er vi usikre på hva vi skal gjøre, sier Rolstad Larsen.

Fra før av har festivalen mottatt fire millioner kroner fra Arendal kommune og fylkeskommunen til sammen.

Hun synes ikke at dette er noen summer å snakke om.

  • Det er ikke så mye, og vi er klare på at vi må hjelpe festivalen litt i begynnelsen.