KRISTIANSAND: — Future of the Left er det tøffeste bandet i Storbritannia akkurat nå, og jeg skal personlig slåss mot hvem som helst som hevder det motsatte, sier Andy Inglis engasjert.

Skotten som nekter å gå med på at han er en musikkfreak, presenterer i dag femten nye navn til Quartfestivalen. Cradle of Filth og The Enemy topper lista, som henholdsvis det mest populære metallbandet i Storbritannia og årets store hype blant britiske musikkjournalister. Sistnevnte er ifølge musikkbladene Q og NME det heteste britiske bandet akkurat nå. Radiostasjonen XFM kåret debutalbumet «We'll live and die in these towns» til fjorårets beste debutalbum.

Og dersom Andy får Cradle of Filth til Quart, klarer han noe Toffen mislyktes med to ganger. Bandet var booket til festivalen både i 2000 og 2001. Gothmetallerne avlyste begge gangene til både Toffen Gunnufsens og fansens store forbannelse. Bandet slipper nytt album i løpet av 2008, og Quartfestivalen lover mer metall senere.

Med denne lista begynner Andy Inglis å bevege seg inn på området Hovefestivalen vant festivalkrigen i sør med i fjor. Det skjedde da Hove allerede midtvinters hadde fanget det musikkinteresserte, unge publikummet.

— Hvis vi har gjort dette riktig er noen av hovednavnene på Quart 2010 med på denne lista, sier skotten som har sovet svært lite siden han tok over jobben som bookingsjef. Det var lørdag han landet i Kristiansand igjen etter en jule/nyttårsturné til Skottland, Washington DC, Philadelphia, London og Holland.

— Jeg har en følelse av at jeg har truffet alle bookingagentene personlig nå, sier han og rister på hodet med et trøtt smil.

Inglis er veldig klar over at det mangler hovednavn på lista hans, og at det kanskje også mangler navn den store hop av musikkinteresserte mennesker har hørt om.

— Jeg stoler på at publikum er intelligente nok til å forstå at dette er veldig bra band. Og jeg booker ikke bare band som jeg liker selv. Dette er ikke Andy Inglis-festivalen. Det er publikums festival. Så vi SKAL ha store band også. Vi skal som kjent ha de beste bandene, og mange av de beste er tilfeldigvis også blant de største, sier han tørt og forsikrer:

-Du kan nevne et hvilket som helst globalt stort band som er tilgjengelig i sommer, og du kan regne med at vi prøver, eller har prøvd å skaffe dem til Quart, sier skotten.

Samtidig er han klar på at det er blitt mange ganger vanskeligere å skaffe like store navn til Quart som det som var vanlig bare for noen få år siden.

— Det finnes en rekke utfordringer, sier han og ramser opp:

1: Det finnes mange flere festivaler nå. Samtidig finnes det også flere band.

2: Bandene vi vil ha er kanskje ikke på turné.

3: De er kanskje et annet sted når Quart arrangeres.

4: De gjør kanskje bare stadionkonserter. Musikkindustrien forsøker å tjene pengene sine på livejobber nå.

5: De koster sinnssykt mye. Britiske bookingagenter krever de høyeste prisene av norske festivaler.

Ingen skal beskylde Andy Inglis for ikke å vite hva har booket:

— Jeg har hørt åtti prosent av disse bandene live det siste året. Mange av dem har jeg hørt flere ganger.

— Hvordan kan du da si at du ikke er musikkfreak?

— En musikkfreak er en som bryter seg inn backstage og ber bandet skrive autografen på brystkassa. Jeg er bare lidenskapelig, og ingen freak, sier Andy Inglis.

Nå trenger han bare et sted å bo i Kristiansand. Hvis ikke finner du ham på en benk i parken under ei dyne av musikkblader.

Nye Quart-band

THE ENEMY (UK)

Hottest i England nå ifølge Q, NME og XFM. Debuterte i fjor med fullengderen «We'll live and die in these towns».

CRADLE OF FILTH (UK)

Det mest suksessfulle metallbandet fra Storbritannia siden Iron Maiden. Avlyste opptredener på Quart både i 2000 og 2001. Gir ut plate i år.

TOTALT JÄVLA MÖRKER (SE)

— Illsint svensk metallband med to gale vokalister. Andy hørte dem på Bylarm i fjor:

— Hvis du liker Sugababes, ikke kom på denne konserten, sier han.

REAL ONES (NO)

Vant Bylarmprisen i fjor. Gir ut nytt album i år. Ifølge mange Norges beste liveband.

THREE TRAPPED TIGERS (UK)

Har spilt to ganger på Andys klubb Luminaire i London.

— Låter som Battles spikret fast i Radiohead og kastet ned en trappeoppgang, sier Andy.

FUTURE OF THE LEFT (UK)

Pønkeband tidligere kjent som McCloskey.

— Jeg har hørt dem live åtte ganger. En av gangene brakk jeg et ribben. Det gjorde ikke noe, sier han.

I´M FROM BARCELONA (SE)

— Som om alle refrengene i hele verden slo seg sammen og ble fremført av 29 svensker.

UNKLE (UK)

KOOL KEITH / AKA DR. OCTAGON (US)

**JOHNOSSI (SE)

ASOBI SEKSU (JAP)

YOLZ IN THE SKY (JAP)

COBBLESTONE JAZZ (CAN)

JOHN & JEHN (FRA)

MEGAPHONIC THRIFT (NO)**