ARENDAL: — Den konserten på kirkegården i fjor var spesiell. Vi har fått mange spørsmål fra folk om vi ikke skal booke henne igjen, sier festivalsjef Mats Aronsen.

Konserten han snakker om ble holdt foran 500 publikummere på Arendal kirkegård under fjorårets Canal Street. Kristin fremførte sine spirituals for publikum som satt omringet av gravsteiner og lyttet.

— Vi måtte bare ha Kristin tilbake til festivalen med det fantastiske spirituals-programmet. Og da vil vi presentere det slik Kristin aller helst vil gjøre det. Nemlig som en kirkekonsert med det beste av lyd, sier Aronsen.

Arvet noter

Kristin Asbjørnsen ble kjent for allmennheten da hun ga ut soloalbumet «Wayfaring stranger - A Spiritual Songbook» høsten 2006. Albumet er basert på notene Kristin arvet etter sanglæreren sin, den kjente afroamerikanske artisten Ruth Reese, for 17 år siden. Asbjørnsen er også kjent fra gruppene Krøyt og Dadafon.

Konserten holdes søndag 27. juli og avslutter sommerens Canal Street. Hvorvidt konserten blir holdt i Trefoldighetskirken eller Barbu kirke er ikke bestemt ennå.

I går offentliggjorde også festivalen navnene Iver Kleive og Knut Reiersrud. De to er blant annet kjent for å blande kirkeorgel med elektriske gitarer og opptrer i Trefoldighetskirken 21. juli.

— Kleive og Reiersrud er to flotte musikere, og har på en måte sin helt egen sjanger. Sist de spilte i Arendal var under Arendal Jazzweekend, forløperen til Canal Street, for ti år siden, sier Aronsen.

Nattkonsert

De to folkemusikerne skal ha en nattkonsert i kirken. Konserten starter klokken 23.00. — Folk liker nattkonserter. Det vil bli en sakral og stor opplevelse med høy lyd, lover festivalsjefen.

Også i år blir det konsert på Arendal kirkegård. Ingen artister er bekreftet til denne konserten ennå. Aronsen vurderer for øvrig å holde konserten på nattetid i stedet for på dagtid slik det ble gjort i fjor.

Så langt har Canal Street sluppet ti artister. Til sammen skal de ha mellom 60 og 70 navn.

— Vi slipper nå mellom to og fire artister i uken, opplyser Mats Aronsen.

Øker stadig

I fjor solgte Canal Street 18.000 billetter, og 29.000 publikummere besøkte festivalen - frikonserter medregnet. Dette var en økning på 8000 solgte billetter fra året før.

Så langt er hovednavnene til to av dagene klare. Torsdag opptrer britiske/irske Waterboys og canadiske The Jeff Healey Band. Onsdag står Mory Kanté Band fra Guinea på scenen. Disse skal suppleres med en kjent amerikanske jazzartist som offentliggjøres neste uke.