For i følge utviklerne i Bungie Studios og Microsoft så skal nå det siste kapitlet i sagaen om Master Chief og Covenant-rasen være ute i løpet av høsten. Noen eksakt dato er ennå ikke frigitt, men om vi sier månedsskiftet september / oktober så er vi neppe så alt for langt på villspor.

Halo 3 markerer slutten for en av de mest suksessfulle spillseriene i historien, og ikke minst det spillet som ene og alene var ansvarlig for minst halvparten av alle solgte Xbox-konsoller. Men nå når historien om Master Chief går mot slutten så betyr ikke det det samme som at Halo også snart er historie. Senere i år ( og kanskje så lenge som til neste år) kommer Halo Wars — et sanntidsstrategispill basert på mytologien bak Halo.

Hva Bungie Studios akter å gjøre etter at Halo 3 er sendt ut døra vites ikke, men det skal vel mye til for at både utviklerne selv og Microsoft gir slipp på et såpass suksess-konsept - både økonomisk og kunstnerisk.

Halo 3 slippes eksklusivt for Xbox 360. Om du har lyst til å lese flere detaljer om spillet så har utviklerne i Bungie lagt ut en detaljert blogg på sine egne hjemmesider.