«Phantom punch» slippes offisielt i Norge i dag, men det har vært Sondre Lerche til høyre og venstre i flere uker allerede.

I januar ble nemlig plata tilgjengelig for platekjøpere i USA, for en drøy uke siden spilte han på Bylarm i Trondheim og forrige uke ble han intervjuet av Den norske presse AS.

Innfrir i Bergen

I USA har kritikkene vært fra middels til veldig gode. Den store slakten har uteblitt. Rolling Stone ga tre av fem stjerner, mens flere andre aviser og musikktidsskrifter likte veldig godt det de hørte.

I hjembyen får han skryt av både BA og BT.

BT skriver at albumet innfrir på alle plan og de tror at det kan være produsent Tony Hoffer, med navn som Supergrass og Beck på cv-en, som har fått Sondre til å løsne på snippen.

BA triller terningkast fem og er fornøyd med at Sondre Lerche omsider trøkker til. De skriver at «Phantom Punch» er lyden av en sulten rocker med pop i blodet.

Vellykket ferd i Oslo

VG smeller til med terningkast fem og kaller platen en vellykket ferd. De nevner også at han har løsnet på snippen, men at alt er på stell likevel:

«De typiske Lerche-melodiene, som klarer kunststykket å kombinere det ekstremt catchy og litt «trygge» med det herlig uforutsigbare, er vel bevart, hvis ikke forbedret. Og ikke minst svært godt representert denne gangen».

Mindre særpreg

Dagbladet gir fire prikker på terningen og sier at Sondre har sin melodiske signatur i behold. Det er en konsistent kvalitet som binder «Phantom Punch» til sine mer fullendte forgjengere.

Men Sondre Lerche får ikke bare ros for sin nye stil:

«Rocke-Sondre er en mindre særpreget artist. Han rocker på en helhjertet fra-Strokes-til-Arctic Monkeys— måte, men han gjør det verken bedre eller annerledes enn andre i samme habitat».

Flinkis

Dagsavisen kaller plata hardtslående og sofistikert, og gir den karakteren fire, men liker ikke alt de hører:

«Jevnt over virker Sondre Lerche ofte mer flink enn fengende. De beste sangene viser likevel et svært friskt pågangsmot som gjør dem til et godt tilskudd til katalogen hans».

Turné

Det blir en travel konsertvår for Lerche. I mars skal han gjøre USA sammen med Thomas Dybdahl og Willy Mason. Senere blir det opptredener i Indonesia. Norge står selvfølgelig også på planen.

Følgende norske datoer er klare:

18. april kommer han til Kristiansand, 20.april spiller han i Trondheim og 28.april i Bergen.