Babyer som danser til Beyonces hit «Single ladies» er en internett-dille som bare fortsetter å vokse – ett år etter at videoen ble sluppet.

Videoen med den spretne ettåringen Cory Elliott er sett 3,5 millioner ganger på YouTube:

Tassen kunne ikke engang gå på innspillingstidspunktet, ifølge faren Chester Elliott, som senere har startet websiden singlebabies.com der han blant annet selger T-skjorter med bilde av sønnen.

En annen smidig småtass er Ava, som er blitt sett mer enn en million ganger:

Men hvorfor er en vrikkende og trikotkledd Beyonce i høyhælte sko så populær blant de aller yngste? Time magazine har undersøkt saken. Hovedgrunnen er at både låten og videoen er superenkel. Lite melodi, få instrumenter, smilende kvinnefjes og sterke kontraster i bildene.

Sånt digger alle under to år.

— Sangen er veldig Teletubbies-aktig. Det er lite musikk. Det er mest trommer og Beyonces stemme, sier musiker Kenny Mellman.

Og dette er slett ikke tilfeldig. JaQuel Knight, som koreograferte dansingen, sier de hadde småbarn i tankene:

— Vi tenkte på de gangene foreldrene våre ba oss danse i familieselskaper. Det var ikke verdens beste dansetrinn, men stemningen og gløden var utrolig, sier Knight.

Også godt voksne har latt seg inspirere av den tidligere Destiny’s Child-stjernen:

Det er vrient å ikke glise når man ser videoklippene, men noen er likevel kritiske. Enkelte barneleger mener at så små unger ikke bør se TV i det hele tatt. Dessuten:

— Det er ikke babyene som har bedt om å bli satt foran skjermen. Dette tar fra dem muligheten til kreativ lek, som er selve grunnlaget for læring, sier Dr. Susan Linn, leder for Campaign for a Commercial-Free Childhood.

Foto: YOUTUBE / WENN.COM