Mandag klirret en klassisk symfoni ut over Lerkendal. Stål møtte stål da de siste rørene møtte hverandre mens to gaffeltrucker putret av gårde og lempet høyttalerne på plass. 150 riggere og åtte klatrere jobbet med å få Trondheims største scenerigg klar.

— Den er mye større enn de fleste festivalscener. Bare scenerommet er så stort at vi kan bygge en annen stor scene i rommet og fortsatt ha plass til overs, forteller Hans Peter Jenssen, lokal crewsjef.

Fredag startet byggingen, og i går sto scenen klar. Hele 18 meter høy og 45 meter lang. Bare taket alene veier seks tonn.

Tidligere på turneen har Iron Maiden smelt til med lysshow, røykmaskiner, flammekastere og fyrverkeri til musikk. Hvordan det blir på Lerkendal er ennå ganske hemmelig.

— Sceneshowet er basert på platene fra 80-tallet, med cyborg-Eddie og pyroshow, røper festivalsjef Kristian Digre i Trondheim Rock Festival.

Skrekkmonster

Foruten skrekkmonsteret Eddie, vil dedikerte Maiden-fans trolig få møte igjen litt av Egypt-flørten fra legendariske «Powerslave tour» i 1984-85. I går kom i alle fall hieroglyfene på plass mens klatrerne finpusset på lysriggen.

— Selv om musikken er viktigst, blir det et fantastisk lysshow. Synd å si det, men jeg håper sola ikke dukker frem, melder klatrer Jostein Follestad.

22 000 billetter er solgt, men det er fremdeles noen plasser igjen. Folkevandringen til Lerkendal knuser alle tidligere publikumsrekorder i konsert-Trondheim.

— Det er ledig på Adidas-tribunene, som har fri aldersgrense. Men det er fortsatt 18-årsbilletter igjen.

Torsdag 24. juli spiller Iron Maiden på Valle Hovin. Her er det fortsatt ståplasser til salgs hos Billettservice.

Foto: Glen Musk