MUSIKK: – Er det sant? Det var utrolig deilig å høre! sier en lykkelig vokalist Even Øygarden i Tenderleaves da vi forteller at bandets debutplate får seks øyne på terningen av Fædrelandsvennens anmelder.

I motsetning til en del andre lokale band, har Tenderleaves gått stille i dørene de siste årene. De har spilt relativt få konserter og konsentrert seg om å skrive låter.

– Vi jobbet veldig lenge med å få til et album som vi kunne stå inne for, så det er en utrolig lettelse at den første responsen er så god, innrømmer Øygarden. Han forteller at det tok to år og betydelige økonomiske midler å få albumet i havn.

VAKKERT

«Akkurat nå høres det ut som om pop aldri kan bli vakrere enn dette» skriver anmelder Rune Slyngstad i hans omtale av Tenderleaves' selvtitulerte debut. Gitarist Geir Kongshaug sier at ambisjonen hans hele tiden var å lage en perfekt popplate der hvert eneste spor var av høy kvalitet. Han konstaterer at det er helt avgjørende for bandets fremtid at de har gode anmeldelser å vise til.

– Vi jobber med å promotere albumet mot radio, og dessuten vil vi spille så mange konserter som mulig fremover. Da er det viktig at vi har noe å vise til, sier han.

FULLT BAND

Tenderleaves er plukket ut til å spille på Bylarm i februar, men har neste konsert på Charlies allerede 27. november. Kongshaug forteller at bandet tidligere har opptrådt som duo, men at publikum nå vil få oppleve en annen side av Tenderleaves.

– På Charlies blir det konsert med fullt band, så låtene vil høres ut omtrent slik de gjør på plata. Det betyr et mye fyldigere lydbilde enn det vi har hatt live tidligere, sier Kongshaug.

.