KRISTIANSAND: — Oppbudsbegjæringen er ferdigskrevet, og det er bare for Buli å signere den, uttalte advokat Olav Sylte til fvn.no tidligere i dag.

Sylte representerer 100 lønnsmottagere og ansatte som har krav mot Quart på anslagsvis 2,5 millioner kroner. Han gav disse frist til klokka tolv i dag med å levere inn krav. Det var berammet et møte mellom ham og festivalsjef Arild Buli klokken tolv.

Like etter klokken 13.00 forlot Buli kontoret til Sylte etter å ha vært der inne over en time sammen med advokaten sin.

— Vi er ikke blitt enige om noe mer enn at vi er litt uenige om tidspunktet. Vi må ha mer tid, og jeg har ikke skrevet under på oppbudsbegjæringen, sier Buli til fvn.no.

Mye tyder altså på at det går mot Quart-festivalens andre konkurs på drøyt to år. Sist festivalen gikk konk var 6. juni i fjor. Den gang lå underskuddet an til å bli 8 millioner kroner. I år er minustallene på anslåtte 30 millioner kroner, og ifølge festivalsjef Buli skylder festivalen ennå 15 millioner kroner. Han har de siste ukene lett etter en investor som kan være villig til å kjøpe opp festivalen.

Sylte: - Klarer ikke unngå konkurs

Ifølge advokat Sylte er det ikke noe alternativ til konkurs.

— Det kan jo hende Buli i dag legger noen millioner på bordet, men jeg holder det som usannsynlig. Han erkjente for meg i går at festivalen er insolvent, og da er det oppbudsbegjæring ifølge regelverket. Det kommer i så fall til å skje alt i dag, sier Sylte.

Grunnen til hastverket er denne: ved konkurs er det tre måneders omstøtelsesfrist for transaksjoner. Hvis vi teller tre måneder tilbake fra dags dato kommer vi til dagene like før avvikling av årets Quart. I denne perioden har det sannsynligvis blitt foretatt en stor mengde transaksjoner. Dersom disse foreldes kan de ikke omstøtes, altså kan dette gå ut over andre kreditorer.

— Derfor haster dette mer dag for dag. Dersom Buli ikke selv går til tinghuset og begjærer oppbud kommer jeg til å gjøre det selv, sier Sylte.

Bekreftet at kassa er tom

Arild Buli bekreftet overfor Fædrelandsvennen i går at kassa er tom.

— Men jeg har snakket med noen. Hvis jeg skal være med neste år, må noe av underskuddet reduseres for å sikre troverdighet. Jeg ber om et politisk løfte om ti millioner kroner for neste års festival, fordelt på stat, kommune og Cultiva, som gulrot for mulige investorer, sier Buli.

For å kunne begjære Quart konkurs må Olav Sylte sannsynliggjøre overfor tingretten at festivalen er betalingsudyktig.

Når konkursbegjæringen er levert vil saken bli berammet for tingretten. Hvis festivalsjefen ikke kan gjøre rede for hvordan gjelden skal betales når saken kommer opp i skifteretten, vil festivalen bli slått konkurs.