Det har stormet rundt Kristian Valen (34) de siste par dagene. Det nye tv-showet hans, «Valens frokost-TV», har premiere på TVNorge i kveld, og nå vil Valen rette opp i misforståelsene. På søndag ble det kjent at det skar seg mellom Valen og TVNorge-sjef Eivind Landsverk under arbeidet med Valens forrige serie på TVNorge.

– Jeg vil bare det skal komme godt fram at Eivind Landsverk og jeg er meget gode venner. Nå ler vi av at vi var grisesinte og forbanna på hverandre for bagateller, sier Valen.

– Aldri mer. Jeg opplevde at han var ufokusert, hadde masse primadonnanykker og bare så på dette som lett-tjente penger, sa programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk, til vg.no .

Hjerteproblemer

– Dette går ikke lenger, fikk jeg beskjed om. Vi må bare kutte hele produksjonen, mente Kristian. Årsaken var at vi bare hadde booket ham inn på et trestjerners hotell uten minibar og air condition, sa Eivind Landsverk videre.

Valen skjønner folk har reagert på saken, slik den ble framstilt i VG.

– Men det er en god historie å skrive at jeg trakk meg fra et prosjekt fordi «det ikke var minibar og aircondition». Jeg hadde vært inn og ut av hjerteavdeling og sykehus, og hadde fått streng beskjed av legene om å få meg nok søvn. Jeg måtte ha et rom med air condition og blendingsgardiner for å få sove. Var det ikke helt mørkt i rommet og under 18 grader, ville jeg bare fått hjerteflimmer, forklarer han.

– Ettersom jeg nettopp hadde kommet ut fra Ullevaal etter å ha besvimt tre ganger på grunn av urytme i hjertet, måtte jeg stille noen krav angående arbeidstid, sier han.

Valen hadde lovet familien at han skulle bli bedre til å stille krav, og til å følge legens ordre. Det ble mye jobbing, og det ble umulig å få nok søvn, forklarer han.

Forstår folk

– Jeg ser jo her at noen lesere reagerer med sinne, frustrasjon og oppgitthet, og det har jeg fullstendig forståelse for. Det hadde jeg også gjort hadde jeg lest en slik sak. Desverre er det nok noen huller i saken, men det er underholdning. Jeg og Eivind Landsverk gleder oss nå til å få vise dere den nye serien.

Det var ifølge Valen også uenighet rundt markedsføringen av serien han da jobbet med. Han sier TVNorge lanserte det som oppfølging til «Valen TV», men at det egentlig var en mye smalere serie.

– Jeg innrømmer at jeg ble rasende. Jeg var ikke bare redd for helsa, men også livredd for at folk skulle føle seg lurt. Vi visste jo at dette var en smalere serie. Men heldigvis ble serien TVNorges mest sette egenproduksjon, og dvd-en gikk over all forventning og solgte til gull.

– Angrer

«Valens frokost TV» er Valens tredje serie på TVNorge. Den første «Valen TV» ble vist på TVNorge i 2003 og ble en kjempesuksess.

– Jeg tror nok at jeg var litt redd og usikker fordi alle forventet at vi skulle gjenta suksessen. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle takle presset, og derfor gikk det desverre ut over noen av de eg jobba med. Noe jeg angrer som faen på.

Nå hevder imidlertid Valen har er glad for uenighetene, fordi han mener både han og TV-Norge har vokst på hendelsen.

– Stolt

Nå gleder Kristian Valen seg til premieren og til høstens serie.

– Nå er jeg utrolig stolt av å ha fått jobbe med en fantastisk god og gal gjeng og vi gleder oss igjen på samme måte som da vi laget «Valen TV». Latteren og leken er tilbake.

Krangel

Nå vil Valen på det sterkeste understreke at forholdet mellom ham og TVNorge-sjefen er godt igjen.

– Det var Kristian som tok kontakt med meg. Først på sms, sier Landsverk til vg.no.

– I ettertid kan jeg kan innrømme at jeg kanskje ikke oppførte meg helt voksent. Heldigvis svelget jeg stoltheten min og spurte om et møte med TV-Norge sjefen igjen for å se på et nytt konsept, sier Valen.

– Ikke tro på alt

– Det har vært utrolig artig å få holde på med dette igjen, sier Valen som vil takke alle som har besøkt showet hans. Jeg føler meg utrolig priviligert som får jobbe med denne galskapen. Og et tips – ikke tro på alt du leser, flirer han.