Norma Jeane Mortenson, bedre kjent som ikonet Marilyn Monroe, forlot verden den 5. august 1962. Hun sovnet inn i sitt hjem i Brentwood, California 36 år gammel, og ble ifølge hennes offisielle nettsider stedt til hvile i Westwood Memorial Park in Los Angeles. Offisielt var dødsårsaken en overdose medikamenter, men en endeløs rekke konspirasjonsteorier om dødsfallet har versert i ettertid.

Grav

Monroe er selvsagt lykkelig uvitende om alle konspirasjonsteoriene. Hun bryr seg nok også fint lite om hvor hun ligger gravlagt, men nå åpnes det for at en pengesterk fan kan få hvile i nærheten av henne i all evighet. På det lett morbide nettstedet Findagrave.com kan du se bilder og detaljer om krypten der Monroe ligger. Der kan du også se nærmere på krypten som nå skal auksjoneres bort til høystbydende.

Auksjon

Dersom du har lyst å tilbringe evigheten rett over Monroe må du imidlertid ha godt med penger i banken. Ifølge Los Angeles Times er nemlig startprisen på Ebay 500.000 amerikanske dollar, eller rundt tre millioner norske kroner. Det er elektronikkentreprenøren Richard Poncher som ligger i krypten rett over Monroe, og hans enke Elsie trenger penger til å betale ned lånet på hjemmet hennes i Beverly Hills.

– Jeg kan ikke være ærligere enn det. Jeg har lyst til å gi det videre til mine barn uten heftelser, sier hun til avisen.

Poncher hevder at ektemannen hennes kjøpte krypten av Monroes tidligere ektemann, baseballgiganten Joe DiMaggio i 1954. Playboy-sjefen Hugh Hefner kjøpte for øvrig krypten ved siden av Monroe for 75.000 dollar i 1992.