Hvem som får pengene blir avgjort under en juryering 25. mai. I juryen sitter en uavhengig gruppe representanter for sentrale fagorganisasjoner, og den formelle utdelingen finner sted den 1. juni. Alle kunstnere og kunsthåndverkere i distriktet har mulighet til å levere inn inntil tre arbeider for vurdering. Kriteriene er at kunstnerne er bosatt i eller har tilknytning til Agderfylkene.

DELER UT STIPENDER: Daglig leder ved Agder kunstnersenter, Ylve Thon. Foto: Sara Melissa Frost

Agder kunstnersenter vil i forbindelse med stipendutdelingen arrangere en felles stipendutstilling for innleverte verk fra 1. til 24. juni.

De til sammen 140 000 kronene som blir delt ut er fra tildelt Agder Kunstnersenter fra Kunstnernes hjelpefond. Under all omsetning av kunst i Norge blir det i tillegg til salgsprisen innbetalt en avgift på 5 prosent til hjelpefondet på verk over 2000 kroner. Agder kunstnersenter har besluttet å gi disse midlene til lokale kunstnere i form av fire stipender.

Det er ingen begrensninger på teknikk eller størrelse på verk som innleveres til stipendustillingen. Kunstnerisk råd gjør utvalget av arbeider og søkere gis garanti om å få ett arbeid med på utstillingen.