SIGNERING: Etter konserten signerte Rolf Løvland og Fionnuala Sherry cder i foajeen i Kilden. Jan Henriksen (t.h.) og Berit Norum Fosselie sikret seg et eksemplar. Foto: Kjetil Samuelsen
SIGNERING: Rolf Løvland og Fionnuala Sherry signerte cder etter konserten. Her er det Elise Fremmerlid som sikret seg en signert utgave av "Winter Poem". Foto: Kjetil Samuelsen
MAGISK: Fionnuala Sherry danset på scenen, og flørtet og lekte med publikum mens hun tryllet frem toner på fiolinen sin. Foto: Kristin Ellefsen
DUO: - Secret Garden ville ikke skjedd om det ikke hadde vært for oss to. Fionnuala er stemmen til musikken min, og jeg har lært masse av henne, sier Rolf Løvland om sin makker. Foto: Kristin Ellefsen
NASJONALDAG: Fionnuala Sherry er fra Irland, og feiret nasjonaldagen i Kilden lørdag. - Dette var den beste måten å feire på, med gode venner på scenen, sier hun. Foto: Kristin Ellefsen

KRISTIANSAND: — Dette var veldig spesielt. Med de forventningene det var i forkant, og med den varme mottakelsen vi fikk, ble dette en uforglemmelig kveld for oss, sier Rolf Løvland til Fædrelandsvennen etter lørdagens konsert i Kilden.

— Dette er den viktigste og fineste konserten vi har hatt, legger hovedmannen bak Secret Garden-suksessen til.

— It's like a homecoming, spiller partner Fionnuala Sherry inn.

Og den irske fiolinisten har helt rett. Se videoklipp fra konserten og bildeserie øverst i saken!

På hjemmebane

For Rolf Løvland har aldri lagt skjul på at Kristiansand er basen for Secret Garden. Det er stort sett her han skriver låtene og komponerer musikken. Og det er her de har spilt inn mange av cdene sine. Og lørdag var nesten hele bandet på hjemmebane.

— Det er utrolig. Syv av ni bandmedlemmer er fra Kristiansand, sier Løvland, og tar egentlig i litt for mye.

MAGISK: Fionnuala Sherry danset på scenen, og flørtet og lekte med publikum mens hun tryllet frem toner på fiolinen sin. Foto: Kristin Ellefsen

Foruten ham selv, er Bjørn Ole Rasch (tangenter), Rolf Kristensen (gitar), Per Elias Drabløs (bass) og Roar Brostrøm (obo) alle fra Kristiansand. Karl Oluf Wennerberg (trommer) og Espen Grjotheim (vokal) er begge sørlendinger, men riktignok fra henholdsvis Vennesla og Grimstad. Sherry er som kjent fra Irland, mens vokalist Cathrine Iversen er fra Fredrikstad.

Drøm som drivkraft

Under konserten spilte Løvland og co mye fra deres siste plate, "Winter Poem", som kom i november i fjor. Platen er lansert i tyve land, og det blir mye turnering dette året for bandet. Sangen "The Dream" er en av låtene på den nye plata, og drøm er noe som betyr mye for Løvland.

— Å uttrykke seg musikalsk har noe med drøm å gjøre, sa Løvland fra scenen da han introduserte sangen.

— Hva er drømmen din nå, etter 18 år med Secret Garden?

— Drømmen er drivkraften i å skape musikk. Man henter følelser fra et sted, og det er nært drømmen. Samtidig er det en like stor glede å få spille sammen med de andre etter alle disse årene, sier Løvland.

— Rolf er helt topp. Han er veldig dedikert, og vet hvordan han vil ha det. Men vi musikerne har frihet. Det er et samarbeid, sier gitarist Rolf Kristensen.

— Vi har aldri før fått vist musikken vår slik den skal være, med fokus på musikkopplevelsen, så dette var virkelig gøy, legger han til.

Les anmeldelse av konserten på fvn.no søndag

Skryter av Kilden

— Dette var en hyggelig stund for oss alle. Konsertsalen her føles fantastisk intim for oss som spiller, akkurat som en boksering, sier Bjørn Ole Rasch.

— Kilden kommer til å bli et musikalsk senter. Veldig mye vil skje på grunn av denne fantastiske salen, som for eksempel internasjonale produksjoner. Musikkmiljøet ved UiA vil også nyte godt av Kilden. Dette er den beste investeringen Kristiansand har gjort, og vi er veldig glad for å få spille her så kort tid etter åpningen, skryter Fionnuala Sherry, som feiret sin nasjonaldag, St. Patricks Day, med konserten.

— Dette var den beste måten å feire på, med gode venner på scenen, sier hun.

Det var publikum også enig i.

Se klipp fra konserten i videoen øverst i saken!