Punk: Det norske hardcore-punkbandet Wolves Like Us ga alt under konserten, til tross for dårlige publikumstall. Foto: Sondre Steen Holvik
Positiv: Festivalsjef Cathrine Sørensen tror publikumstallet kommet til å ta seg opp i løpet av den nyopprettede festivalen. Metallbandet Hombre Malo spiller i bakgrunnen. Foto: Gunn-Hilde Erstad
Frivillige: Vilde Viik (t.v.) og Synne Gulliksen jobber som frivillige under festivalen. Her tar de en pause for å se konserten til Hanne Kolstø. Foto: Gunn-Hilde Erstad
Eneste jenta: Den lokale artisten Hanne Kolstø er eneste jenta på programmet til Måkeskrik. Foto: Gunn-Hilde Erstad
Metal: Hombre Malo var tredje band ut under Måkeskrik. Foto: Gunn-Hilde Erstad
Måkeskrik: Wolves Like Us. Foto: Sondre Steen Holvik
Fortsetter neste år: Allerede nå kommer festivalledelsen til å evaluere årets Måkeskrik og jobbe mot å markedsføre neste års festival. Foto: Sondre Steen Holvik

KRISTIANSAND: Det var svært få mennesker som møtte opp på de første konsertene til den nye festivalen i Bendiksbukta. Rundt 200-300 mennesker var på området da Hombre Malo, som tredje band ut, sto på scenen. Men festivalsjef Cathrine Sørensen var fortsatt positiv.

— Det er jo ikke så ille. Hele vennegjengen min har kommet og sitter der borte, sier hun og peker mot benkene ved matbodene.

Venter på Turboneger

Dette er første gang Måkeskrik blir arrangert, noe festivalsjefen mener er noe av grunnen til det svake publikumsoppmøtet.

— Få festivaler blir utsolgt det første året uansett, og jeg tror nok det kommer en del flere folk i løpet av kvelden. Mange venter nok til Turboneger skal spille, forteller Sørensen.

For at festivalen skal gå i pluss må de ha rundt 1000 besøkende på hver av de to dagene festivalen holder på. Hun har ingen tall å gi når det gjelder forhåndssolgte billetter.

— Vi har noen problemer med billettservice, så jeg får ikke sjekket det, men de fleste kjøper nok i døra, tror jeg. Selvfølgelig er jeg litt bekymret over antall besøkende, men det viktigste er at publikum og artistene har det bra, sier festivalsjefen.

Frivillige

Vilde Viik (24) og Synne Gulliksen (23) er blant de frivillige som sørger for at festivalen går som den skal. De to jobber i baren, men tok seg litt fri for å se konserten til Hanne Kolstø.

— Jeg valgte å være frivillig fordi jeg kjenner flere av dem som arrangerer festivalen, forteller Gulliksen.

— Samtidig er det kult å støtte opp om nye festivaler og nye ting som skjer i byen, legger Viik til.

Dette er første gangen de jobber som frivillige på festival i år.— Det er veldig god stemning her og det er ekstra gøy å se hva venninnene våres får til med denne festivalen, sier Gulliksen.

— Det viser at alle kan lage festival om de vil. Men jeg tror de har jobbet nesten konstant i ett år nå, så man må være dedikert, sier Viik.

De to venninnene synes programmet til Måkeskrik er imponerende.

— Det er et bra program til å være den første gangen de arrangerer festivalen. Jeg gleder meg mest til Turboneger, forteller Viik.

Bare jenter

I festivalstyret sitter det bare jenter. Festivalsjefen forteller at de har fått skryt over arrangementet av flere.

— Alt har gått som det skal fram til nå. Vi har fått skryt fra guttene som jobber med scenen over hvor rolige vi er og at vi får ting gjort så fort, forteller Sørensen fornøyd.

- Hva tenker du om festivalen så langt?

— Jeg syns det er veldig god stemning og det virker som at publikum er glade og fornøyde. Vi har også mange flinke frivillige som hjelper oss, sier Cathrine Sørensen.