KRISTIANSAND: Filmen skal regisseres av amerikaneren Richard Fox, som tidligere har medvirket i blant annet "The Descendants", "Olympus Has Fallen" og "Spring Breakers".

— Jeg er glad for å få være en del av dette prosjektet, og det er flott for Norge og norsk filmbransje at slike prestisjeprosjekt blir lagd her. Jeg synes det blir veldig spennende å jobbe med et så flott team med Richard i spissen, sier Kittelsen i en pressemelding.

Skryter av Kittelsen

— Agnes innehar håpet og den genuine godheten som rollefiguren May skal ha. Hun er ekstremt talentfull, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med henne, sier Fox.

"The Swimmer" er en film om en mann som reiser fra USA og til Norge for å gjennomføre ett av sine store mål; å svømme i en av Skandinavias mest farlige elver. Filmen skal spilles inn i både USA og Norge, og er den første i samarbeidet US-Norway Film Development Initiative, som består av de amerikanske produsentene Lisa G. Black fra Garnet Girl LLC og Brandi Savitt fra Senza Pictures og de norske produsentene Joachim Lyng og Magnus Ramsdalen fra Sweet Films AS.

- Norge er et sant utopia

— Norge er et sant utopia, og alle skulle få muligheten til å oppdage landets endeløse, vakre natur. Jeg kan nesten ikke vente med å dele det vakre og rike landskapet med resten av verden, sier regissør Fox.

Norske Bård Ivar Engelsås har skrevet manus, mens den norskættede Hawk Ostby og Mark Fergus er co-produsenter. Det ryktes også at Kristoffer Joner skal spille i filmen.

Filmen skal spilles inn til høsten, og er ventet å ha premiere våren 2014.