KRISTIANSAND: Gabrielsen stiller til gjenvalg når rådsforsamlingen velger nye styremedlemmer den 27. juni, mens nestleder Øystein Lønn gir seg etter åtte år.

— Jeg har gitt beskjed vil valgkomiteen at jeg kan tenke meg å stille opp igjen, sier Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

— Akkurat nå har vi en krevende situasjon knyttet til kapitalforvaltning, men jeg har veldig lyst til å være med de neste fire årene, sier han.

Trøbbel

Gabrielsen tiltrådte som styreleder høsten 2009, bare måneder før en sammenhengende kjede av elendighet slo inn over stiftelsen i form av tilsynssak, midlertidig stenging av hele virksomheten, tilbakeføring av ulovlig tildelte midler og utfisjonering av Lille-Cultiva.

Deretter fulgte en meget omstridt strategiprosess som konkluderte at Cultiva vil satse på barn, og som resulterte i at en rekke av byens kunstnere vendte dem ryggen. Så, I desember 2011, stanset alle utbetalinger, og stiftelsen er fortsatt så godt som stengt.

Nå er det lys i den økonomiske tunnelen, og Gabrielsen er lysten på å bli med videre:

— Det er et utfordrende og spennende verv. Og det er interessant å være med på noe som kan påvirke attraktiviteten ved å bo og arbeide på Sørlandet. Dessuten er det moro å jobbe med noe her i landsdelen, sier, sier Gabrielsen som selv er fra Lindesnes, men tilbringer de fleste arbeidsdager i Oslo.

Åtte år er nok

Nestleder Øystein Lønn gir seg imidlertid etter åtte år i Cultiva-styret:

— Åtte år er nok, selv om det ligger en motsetning i det. For det er først etter åtte år man føler man kan noe, sier den 77 år gamle forfatteren som fortsatt har mye uskrevet.

I tillegg til Gabrielsen og Lønn, og er også varamedlem Kirsti M. Hjemdahl og styremedlem Ingrid Stange på valg. Stange har bare sittet siden i fjor, da hun overtok for Monica Larsson som trakk seg. De politisk valgte medlemmene Jørgen Kristiasen (KrF), Terje Næss (Ap) og Randi Haukom (H) er ikke på valg før om to år.

Det er Cultivas rådsforsamling som velger styre, og valgkomiteen ledes av rådets leder, ordfører Arvid Grundekjøn (H).