— Jeg er sykt, sykt glad, sa Knut Marius Djupvik (25) da han fikk beskjed om at han vant "The Voice" finalen på tv2 fredag kveld.

Takket kjæresten

— Jeg har fortsatt ikke skjønt det. Jeg er veldig rørt. Jeg vil takke familien min, kjæresten min, Tomrefjord og alle de som har stemt!

Djupvik er tidligere student ved Universitetet i Agder, men har livnært seg som frilansartist i Oslo det siste året.25— åringen høstet mye skryt fra mentorene.

— Med den driven og energien er jeg sikker på at han kan oppnå akkurat det han vil, sa Tommy Tee.

— Det du gjør, gjør du veldig bra. Du er et supertalent, sa Sondre Lerche.

— Du har vært en av mine favoritter fra starten. Du er troverdig på alle måter, og ditt talent moser alle andre, sa mentor Lene Nystrøm.

Egenskrevet låt

Pål Rake nådde derimot ikke opp, tross at han stilte opp med en egenskrevet låt, "Vil Du Vil Du".

Selv om det ikke ble seier, høstet Rake mye skryt for låta si:— Det er risikabelt å stille opp med en egen låt, men ikke når låta er så sterk som denne. Du er en artist som får denne konkurransen til å se bra ut, sa rakes mentor, Espen Lind, om finalelåta.

— Det er noe vestlandsk, funky, jazz ved deg. Den låta sitter som en kule, sa Sondre Lerche.

— Du er en ekstremt god låtskriver og en fantastisk artist, sa Tommy Tee.

Måtte ta litt Pepsi Max

Djupvik slo også ut Adrian Jørgensen og Tor Kvammen fredag kveld.

Under finalen fikk vi også gjensyn med to tidligere The Voice-daltakere fra Sørlandet, Geirmund Hansen og Cecilie Persson Bruserud. Sistnevne fikk beskjeden om at hun skulle opptre som gjesteartist kun ett døgn i forveien. Det kom brått på den sindige Sørlendingen:

— Jeg måtte ta meg litt Pepsi Max, jeg må innrømme det, sa Cecilie under direktesendingen.