ARENDAL: Tildelingen av det årlige arbeidsstipendet skjedde under åpningen av Håkon Blekens utstilling på Bomuldsfabriken, og ble foretatt av fylkeskultursjef Per Norstrøm.

— Helt fantastisk. Det gir meg mulighet til fullt ut å konsentrere meg om kunsten det neste året, sier Magnie Liv Nilsen til Fædrelandsvennen.

Den 35 år gamle kunstneren fra Arendal er bosatt i hovedstaden, og har mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun jobber med skulpturell papirkunst, og lager blant annet sitt eget papir som hun også tegner på. Nå skal hun bruke pengene til å samarbeide med den lokale tremassebedriften Rygene-Smith & Thommessen for å skape nye verk.

Hun vokste selv opp i nærheten av bedriften, og hentet inspirasjon til sin kunstneriske løpebane nettopp derfra.

— Jeg fikk grove papirark å tegne på, og det ga meg en helt spesiell opplevelse. Det ville jeg jobbe videre med i mitt masterarbeid, og jeg har brukt tremasse fra fabrikken i mitt eget papir, sier hun.

Nå skal hun videreutvikle sitt eget papirmateriale ved å oppholde seg på bedriften en periode. Det hele skal munne ut i en utstilling som planlegges i Arendal kunstforening i desember.

Arbeidsstipendiet var opprinnelig på 186.000 kroner, men har nå vokst.

— Hvis noen lurer på hvorfor det er på akkurat 202.000 kroner, så er det fordi vil følger statens satser, opplyste kultursjef Norstrøm da han delte ut stipendiet.