KRISTIANSAND: Erik Faber vil helst være møbelsnekker. Men 36-åringen liker seg på scenen også. Fredag kveld fylte han Café Generalen.

— Det ble bare bedre og bedre. Jeg var litt nervøs, for disse stryker-tingene ble litt på sparket. Men det ble fantastisk. Det er første gang jeg spiller live sammen med strykere, sier Faber etter konserten.

For et par år siden valgte kristiansanderen å legge musikkarrieren på hylla, til fordel for en mer familievennlig jobb som møbelsnekker på Kilden. Men Faber har ikke glemt gamle kunster. Mannen bak hits som "Century", "Not Over" og "Yesterday's Call" har snekret noen låter i det skjulte.

Nye låter slo an

De delte han med de i overkant hundre publikummerne i Ravnedalen.

— Dette var veldig bra. Han har en utrolig bra vokal, og kombinert med strykerne var det fenomenalt, sier Britt Nomedal og Jane Johanson.

— Vi har ikke hørt noen av de nye låtene, og de var bra og burde gis ut. Det er for dumt at han har halvpensjonert seg. Han er for bra til å slutte, sier jentene.

Saken fortsetter under bildet

STEMNING: Det var omtrent helt fullt på Café Generalen da Erik Faber inviterte til konsert fredag kveld. - Det er helt fantastisk, med det regnværet. Det setter jeg pris på. Det er jo derfor jeg spiller konsert, sier Faber. Foto: Torstein Øen

— En av de dyktigste vokalene i Norge

Christoffer Andersen og Christian Wærnaas er enige.

— Han kunne fint fortsatt videre. Det var veldig tøft med de nye låtene, sier Andersen.

— I mine øyne er han en av de dyktigste vokalene vi har i Norge. Han har en klokkeklar stemme, og det er en fryd å høre på han, sier Wærnaas.

Helene Topstad har vært på Faber-konsert i Ravnedalen i regnvær tidligere, og kommer gjerne tilbake.

— Dette var kjempefint. Det var koselig med strykerne i bakgrunnen. Det er synd at ikke har gitt ut mer og fått større respons. Han har en fin stemme, og er flink til å spille gitar, sier Topstad.

Hør utdrag fra Fabers nye låter øverst i saken. Skriv din mening i kommentarfeltet under.

- Jeg er på gang

Erik Faber setter pris på de gode tilbakemeldingene fra publikum.

— Det er koselig å høre. Men jeg har jo ikke slutta. Jeg har ikke lagt artistkarrieren i et skap, jeg har lagt den på en åpen hylle. Jeg spiller litt innimellom. Men det er delig å gjøre noe annet, sier artisten, som trappet ned da han ble pappa for første gang for fire år siden.

Fabers tredje, og foreløpig siste, plate "Passages" kom i 2006. Etter det har mange mast om når den neste plata kommer. Og nå er den nærmere enn noen gang.

— Jeg er litt på gang, innrømmer Faber.

— Men jeg jobber og har to unger. Jeg har ikke plenty med tid. Men jeg får trikse det til, sier han.

Og minner seg selv på at han har fått støtte fra Cultiva Ekspress til å gi ut plata.

REGN: Tradisjon tro trommet regndråpene på taket under Fabers konsert i Ravnedalen. - Jeg ønsker et år med bare sol, sier artisten. Foto: Torstein Øen