14. oktober kommer det endelig en autorisert oppfølger til AA Milnes historier om Ole Brumm. I en pressemelding fra Gyldendal Litteratur bekreftes det at «Tilbake til hundremeterskogen» lanseres på Ole Brumms fødselsdag.

Bok

Den nye boken lanseres i Storbritannia 5. oktober, og ifølge den britiske avisen The Telegraph får leserne blant annet oppleve en litt mer munter Tussi. AA Milne publiserte sin siste bok om Ole Brumm i 1928, og det er forfatteren David Benedictus som nå tar arven videre. Han forteller til avisen at han har forsøkt å gjøre Tussi litt mindre pessismistisk en tidligere for å unngå at han blir kjedelig.

– Du har allerede 20 historie der Tussi alltid synes synd på seg selv og jeg ville ikke at han skulle bli for kjedelig. Så i den nye boken har han fått en litt mer proaktiv rolle, forteller forfatteren.

Etterlengtet

Boken tar opp tråden der Milnes siste bok sluttet. Kristoffer Robin forbereder seg på å reise bort på skole, og lar vennene i Hundremeterskogen bli igjen. Forfatteren er ikke sikker på om fansen kommer til å sette pris på arbeidet.

– Jeg vet ikke om Brumm-folket, og det er mange millioner av dem der ute, vil godta det jeg har skrevet. Men min intensjon var alltid å skrive den typen historier som Milne kanskje hadde skrevet selv dersom han hadde mer å gi, forteller han.

Oter

Ifølge BBC får Brumm, Tussi, Kengu, Tigergutt og de andre karakteren selskap av et nytt dyr. Oteren Lottie. Disney fikk i 1961 rettighetene til å utvikle karakterene fra Hundremeterskogen videre, og siden den gangen har bamsen blitt hovedperson i en rekke rettssaker.

Nettstedet Hundremeterskogen har gjennomgått historien om rettssakene på en grundig måte her. Mer informasjon om den nye boken finnes på Egmonts nye nettsted .

Selv om Disney har tjent gode penger på en lang rekke filmer og effekter knyttet til bamsen har det ikke kommet ut en offisiell bok basert på Milnes originaler tidligere. Mannen som har fått ansvaret for å illustrere den nye Brumm-boken er Mark Burgess. Han har tidligere illustrert bøkene om bjørnen Paddington.