KRISTIANSAND: En rekke store nasjonale og internasjonale artister har spilt i Kilden i løpet av det siste året. De fleste av dem kan bare drømme om å selge ut konsertsalen. Lørdag gjorde Lindesnes trekkspillklubb det to ganger. For andre år på rad.

Rolf Arthur "Atti" Eikaas er daglig leder i Trekkspillklubben og fungerer også som en slags konferansier under konsertene. Han dro umiddelbart i gang en av klubbens mest populære fremføringer, "Vigelandsvalsen". Deretter slapp han til diverse solister og en lang rekke glansnummer.

Snille mennesker

To nesten utsolgte konsertsaler i Kilden betyr over 2000 solgte billetter. Men Trekkspillklubben er ikke populære bare i hjemtraktene. I mars skal de spille i Grieghallen. Der nærmer det seg også utsolgt. Dessuten har klubben fått med seg den meritterte amerikanske countryartisten Wendel Adkins, som lørdag spilte med klubben for sånn cirka tjuende gang. Eller kanskje trettiende. Hvem holder telling.

— Det er utrolig moro. De har hjulpet meg veldig. Åpnet nye dører for meg, sier amerikaneren til Fædrelandsvennen i forkant av konsertene lørdag.

BACKSTAGE: Wendel Adkins, hans datter Jody og Rolf Arthur "Atti" Eikaas. Foto: Jan Frantzen

— Jeg hadde aldri spilt med trekkspill før jeg traff denne gjengen, men jeg koser meg. Jeg får reise rundt i Norge og det er veldig fint. Og Kilden er en ekstra flott plass å spille. Lyden er veldig bra, sier Adkins. - Hva er hemmeligheten bak suksessen?

— Det er utrolig at de kan selge så mange billetter på så mange forskjellige steder. Men publikum elsker dem, og kommer alltid tilbake. Og dessuten er de er en fin gjeng. Snille mennesker. Det hjelper alltid, smiler amerikaneren, som også har fått besøk av datteren sin fra Nashville for å oppleve dette sørlandske fenomenet.

Spiller i Markens?

Eikaas synes ikke det er noen hokus pokus med klubbens publikumstekke.

— Det er gøy at de kommer tilbake. Det er det som holder oss i gang. Vi prøver bare å være oss selv og slippe fram de forskjellige talentene i klubben. Så har vi en utrolig flink musikalsk leder i Arne Vigeland. Han kobler dette sammen som en dirigent i et symfoniorkester, sier Eikaas, som i fjor fikk Kulturprisen i Lindesnes.

- Er det noe spesielt med å spille i Kilden?

— Ja, det er moro å komme sånne plasser der det er topp lyd og velvillighet, sier han, og synes ikke det er noen grunn til at trekkspill ikke skulle passe inn i teater- og konserthuset.

— De som spiller sånn musikk og de som liker sånn musikk har vel så mye rett til å komme til slike plasser som noen andre. Vi står ikke med lua i hånda, slår han fast.

- Og dere har jo spilt stort sett overalt, hvor vil dere nå?

— Vel, vi har litt lyst til å spille på gata. For eksempel i Markens til sommeren. Vi vil gjerne treffe de som er der også, det er ikke nødvendigvis de samme som går i Kilden, sier Eikaas.